Månadens spelare i februari: Josephine Nordstrøm

Efter tre segrar på fyra matcher i februari ligger Skuru IK på fjärdeplats inför avslutningen i SHE. Nu belönas lagets målvakt Josephine Nordstrøm med pris som Månadens spelare.

AVKAST SÄNDS PÅ SPORTKANALEN 21.50
PROGRAMMET SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE.SE

Danskan Josephine Nordstrøm kom till Skuru inför säsongen 2021/22 och har sedan dess haft en fin utveckling i Nackaklubben. Med totalt 44 räddningar och 43 i räddningsprocent var hon en av de bästa spelarna i SHE under februari månad. Såpass bra att hon blivit utsedd till Månadens spelare av juryn i SHE-magasinet Avkast, som sänds senare i kväll.

– Jag är hyfsat nöjd med hur det har sett ut i februari. Det har varit ganska stabilt spel bakåt, och det gör det lättare för mig som målvakt, berättar Nordstrøm, som får sällskap av lagkamraten och högernian Isabel van Kerkvoorde i Månadens lag.

– Det är en otroligt duktig högernia. Hon är jävligt spännande, menar Nordstrøm.

Totalt har målvakten spelat elva av 19 matcher i SHE den här säsongen. En bristning i baksida lår höll henne från handbollsplan tidigare i vintras.

– Jag förväntade mig att vara tillbaka lite snabbare på plan. Men det ville sig inte med skadan.

Du är vass på kantavslut. Varför tror du att det är så?

– Jag vill säga min spelförståelse och storlek. Jag tar bort många utrymmen och skytten har ofta inte så många ställen att skjuta på.

Skuru är sedan tidigare klara för SM-slutspel. Deras avslutande tre matcher i seriespelet spelas mot Önnereds HK (11 mars), Skövde HF (15 mars) och H65 Höör (22 mars). Tre tabellkonkurrenter.

– Vi vill såklart vinna alla tre matcher och komma så högt upp som möjligt i tabellen. Vi är hyfsat nöjda med vår form och där vi är just nu, berättar Nordstrøm, som erkänner att det varit en utmaning att ersätta landslagsspelarna Elin Hansson, Daniela de Jong och Vilma Matthijs Holmberg som lämnade Skuru i somras.

– Det är såklart svårt att ersätta dem. Men jag tycker vi har gjort det bra. Det är många unga spelare i laget som tagit kliv framåt.

Efter pågående säsong lämnar Nordstrøm Skuru för spel i norska Byåsen.

– Jag trivs bra i Skuru och har utvecklats på ett fint sätt här. Men jag vill testa på en ny miljö och möta nya spelare, menar danskan som kom till SHE och svensk handboll inför säsongen 2020/21, då till Skövde.

Nästa match för Skuru spelas på bortaplan mot Önnereds HK den 11 mars. Avkast sker klockan 15.00 i ÖHK-hallen.

OLOF THYRELIUS ERICSON

JOSEPHINE NORDSTRØMS FEBRUARI

1 februari: Skara HF (h), 24–22
16 räddningar, 45 räddningsprocent, 4,42 MEP-poäng
4 februari: Lugi HF (b), 26–24
14 räddningar, 41 räddningsprocent, 4,30 MEP-poäng
18 februari: Kungälvs HK (h), 23–25
14 räddningar, 42 räddningsprocent, 3,97 MEP-poäng
Totalt: 44 räddningar, 43 räddningsprocent, 12,69 MEP-poäng

MÅNADENS LAG I FEBRUARI

MV: Josephine Nordstrøm, Skuru IK, 4,2 snitt-MEP
V6: Madeleine Lindgren, Kungälvs HK, 4,6
M6: Filippa Nyman, Lugi HF, 3,7
H6: Ida Gullberg, H65 Höör, 3,2
V9: Cecilie Bjerre, Lugi HF, 3,3
M9: Isabelle Gulldén, Lugi HF, 3,9
H9: Isabel van Kerkvoorde, Skuru IK, 2,3
Till skillnad mot Månadens spelare, som utses av SHE och Handbollsligan-magasinet Avkast, är det spelarna med bäst MEP-snitt på respektive position som tar plats i Månadens lag. Krav finns på ett visst antal spelade matcher. 

MÅNADENS SPELARE 2022/23

September: Siw Aabech, Kristianstad HK
December: Elin Lindblom, VästeråsIrsta HF
Januari: Sara Johansson, Skara HF
Februari: Josephine Nordström, Skuru IK

Foto: Bildbyrån