Maja Eriksson: ”Två superviktiga matcher”

Önnereds HK ställs mot GT Söder i ett högst intressant dubbelmöte under mellandagarna. SHE tog ett snack med ÖHK:s Maja Eriksson som beklagar sig över det nuvarande tabelläget och berättar vad som ligger bakom den svaga poängskörden.
– Vi har inte kommit upp till den nivån vi ska prestera på, säger Eriksson inför bottenmötet med GT Söder.

ÖNNEREDS HK–GT SÖDER • TORSDAG 26 DECEMBER 15.00 • SÄNDS PÅ CMORE

Tabelltian Önnereds HK föll senast mot Skara med 24–28. Det var göteborgarnas sjunde förlust under hösten. 28-åriga Maja Eriksson var besviken efter ännu en torsk men såg en klar förbättring i sitt lags insats.

– Även om det inte blev vinst höjde vi nivån på vårt spel jämfört med tidigare matcher. Det var lite surt att det inte räckte till någon seger, men vi får ta med oss det positiva. De hade en storspelande målvakt som var en av de största orsakerna till att de vann. Vi fick inte in bollarna trots många fina lägen. Annars gör vi en jättebra match.

Hur går tankarna inför hemmamatchen mot GT Söder på annandag jul?

– Det ska bli superkul. Det är dem vi slåss med i botten tyvärr. Det blir superviktiga poäng att spela om, både hemma och borta. Vi går lite och väntar på att det ska släppa för oss. Vem vet, kanske blir det den här matchen, fortsätter vänsternian som leder den interna skytteligan i Önnered med 44 fullträffar.

Ni har tagit fem poäng på tio matcher. Vad är det som inte har stämt för er?

– Vi har inte kommit upp i den nivån som vi ska prestera på. Det är svårt att säga varför, men skadorna har ställt till för oss under hösten. Vi hade inte med en ordinarie linjespelare sist och Tilda Olsson har endast spelat två matcher i år. Det är sådana småsaker som har gjort det svårt för oss. Det är inte frustrerande utan mest synd. Man vill ha alla på banan. Men det är bara att acceptera läget och göra det bästa av situationen.

Vad pratade ni om under uppehållet?

– Fortsätta nöta detaljer och göra det ännu bättre. Småsaker.

Hur bra koll har du på GT Söder?

– Jag har börjat kolla inte lite smått på dem. Jag spelade tillsammans med Fatos (Kücükyildiz) i Skövde. Annars tror jag mest det handlar om att fokusera på oss själva och vad vi kan göra. Det är det enda vi kan påverka.

Hur vill du summera hösten för egen del?

– Det har gått helt okej men det handlar om att vinna matcher. Det är en lagsport trots allt. Det spelar mindre roll hur många mål man gör, även om det kan vara roligt. Det finns ingen som helst tröst i det.

OLOF THYRELIUS ERICSON