Maja Eriksson: ”Hoppas vi kan avsluta starkt”

Strax före jul drog Önnered det längsta strået i Göteborgsderbyt mot BK Heid. Nu möts lagen igen i ÖHK-hallen. 

– Det är mycket som står på spel, säger Önnereds vänsternia Maja Eriksson.

ÖNNEREDS HK–BK HEID • ONSDAG 9 JANUARI 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Under onsdagen kliver Önnered in i matchspel för andra gången under 2019. I ÖHK-hallen ställs laget mot BK Heid i ett Göteborgsderby. De båda lokalkonkurrenterna möttes nyligen (21 december) i en match som Önnered vann med 24–20. 

– Vi mötte dem nyss och då var det jämnt hela vägen till slutet där vi drog ifrån. Jag tror på en liknade matchbild nu med mycket känslor och två lag som vill vinna. Det är mycket som står på spel, säger Maja Eriksson och fortsätter:

– Även om vi vann senast så var vi inte riktigt nöjda med den matchen. Vi blev lite stillastående och gjorde en del slarvfel. Vi har kollat på vad vi gjorde sist, men gör inga specifika ändringar. Vi tror på vårt spel. 

Maja Eriksson kom till Göteborg inför säsongen efter två år i danska Holstebro. Tidigare har vänsternian spelat för Skövde HF där hon 2015/16 kom trea i SHE:s skytteliga på 114 mål. 

– Tiden i Danmark var mycket upp och ner. I den sista säsongen fick jag inte så mycket speltid. Jag bröt fingret på försäsongen och kom snett in i det från början. Man vill ju alltid spela, det är därför man tränar varje dag. Därför valde jag att komma tillbaka till en trygg punkt i Sverige. Önnered hade ett spännande upplägg och vill framåt. Det lockade mig. 

Vad lärde du dig i danska ligan?

– Jag lärde mig massa saker eftersom jag tränade med duktiga spelare varje dag och mötte flera skickliga motståndare. Man får erfarenhet både på och utanför planen och känner att man växer som person. Jag kan inte peka på något specifikt, men i efterhand känner man att man tagit del av nya erfarenheter. 

I Önnered har 27-åringen snabbt blivit en nyckelspelare och efter tolv omgångar är Maja Eriksson lagets näst bästa målgörare. I de sex senaste matcherna har hon gjort 26 mål. Under samma period har Önnered vunnit tre matcher och klättrat upp till sjätte plats i tabellen. I senaste matchen förlorade man mot VästeråsIrsta på bortaplan med 21–25. 

– För oss var det en viktig match i söndags. Då var det synd att vi inte kunde bjuda upp till spel eftersom vi hade chansen att gå upp till fjärde plats. Vi var inte där i första halvlek. Vi jobbar oss in i matchen i andra halvlek, men de hade också en duktig målvakt som stod i vägen för oss, säger Maja Eriksson och fortsätter:

– Under säsongen har det varit upp och ner. Vi har förlorat matcher som vi känt att vi borde vunnit på förhand. Jag hoppas att vi kan avsluta säsongen starkt, först med en vinst mot Heid under onsdagen. 

MARCUS HEED

Önnereds fem senaste säsonger

2018/19: Sexa (efter tolv omgångar).
2017/18: Sexa (20 poäng)
2016/17: Etta i allsvenskan (37 poäng)
2015/16: Elva (10 poäng och kvalförlust)
2014/15: Tia (13 poäng och kvalseger)