Frida Rosell: ”Vi tänker på samma sätt”

Fjolårets kvartsfinalister VästeråsIrsta har höga ambitioner inför vårens ligaspel. SHE.se tog ett snack med Frida Rosell som bland annat berättar om sitt samarbete med årskamraten Emma Aarnio samt hennes synpunkt på lagets form och utmaningar. 

– Vi ska bevisa att vi ska ha fjärdeplatsen i serien, berättar Rosell resolut. 

VÄSTERÅSIRSTA-ÖNNEREDS HK • SÖNDAG 6 JANUARI 16.15 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

VästeråsIrsta HF har etablerat sig ordentligt i SHE, liggandes strax bakom jättelagen Sävehof, Skuru och H65 Höör. Inför nuvarande säsong värvade klubben friskt, bland annat hämtades duon Frida Rosell och Emma Aarnio in från Skuru. 

– Vi har känt varandra i fyra år och spelat tillsammans lite till och från, berättar Frida Rosell till SHE.se.

Rosell och Aarnio toppar den interna skytteligan i Västerås med 43 respektive 49 mål. Dessutom har de sammanlagt stått för 52 assister den här hösten.

Kan du beskriva ert samarbete ute på plan?

– Vi vet exakt vart vi har varandra och tänker samt spelar på samma handbollssätt. Vi är tajta och ger varandra mycket feedback på träningarna. Det är skönt att spela med henne, hon har mycket spetskompetens, berättar Rosell. 

VästeråsIrsta har sedan ligaspelet drog igång strax innan jul inte kommit till sin rätta. Först åkte laget på en knock mot Skuru, och förra veckan slutade bortamatchen mot Önnered i ett kryss. Nu väntar returmatch på hemmaplan mot Önnered, och enligt Rosell finns det ett annorlunda tillvägagångssätt när man möts flera gånger på kort tid. 

– Ja, det blir en väldigt viktig match. Vi gick för två poäng sist men blev bara en tyvärr. Nu är det bara seger som gäller. Det ska bli väldigt kul.

Hur pass nöjd är du med din egen säsong?

– Jag är ganska nöjd med den. Jag är självkritisk av mig så jag vet att det saknas någonting jämfört med tidigare säsonger. Jag kan prestera mycket bättre men just nu är det bara kul att jag kan bidra med mål och assist.

När Frida Rosell kort får ge sitt omdöme på lagets resultatmässiga höst använder hon sig av en 1–10-skala. 

– Just nu ligger vi på en femma ungefär. Ända fallet vi har haft var Skövdematchen (32–34), annars har vi legat på en hyfsad nivå och klarat av de matcher vi ska klara av. Men vi har mycket kvar att förbättra och ska nu äntligen bevisa att vi ska ha fjärdeplatsen i serien.

Vad måste ni träffa rätt i spelet på söndag?

– Vi hade lite problem med vänsternian Maja Eriksson förra matchen så vi får fokuserar på att få till en träff på henne. Vi måste även radera deras enkla kantutspel och använda mycket rörelser utan boll i anfallssspelet.

OLOF ERICSON