Prestigemöten att vänta i cup-slutspelet

Spänningen stiger i ATG Svenska cupen som nu går in i slutspelsfas. Under måndagen lottades åttondelsfinalerna där vi bland annat får se IK Sävehof möta Kungälvs HK i ett västkustmöte.  

Efter ett hektiskt och dramatiskt gruppspel var det på måndagen dags att lotta fram de 16 åttondelsfinalerna på dam- och herrsidan i ATG Svenska cupen. Förutsättningarna inför lottdragningen var enkla.

En gruppetta fick inte möta en annan gruppetta, samt tvåan från den egna gruppen. 

På damsidan lottades bland annat guldkandidaten IK Sävehof mot SHE-kollegan Kungälvs HK.

– I dagsläget är Sävehof Sveriges mest överlägsna handbollslag. De borde spela i en annan liga än SHE. Det ska bli enormt roligt att spela mot dem, sade Kungälvs huvudtränare Hamed Khazrai som blickar fram emot västkustderbyt med stort nöje. 

Dessutom får vi se tre ytterligare SHE-möten mellan VästeråsIrsta HF och Skövde HF, H65 Höör och BK Heid samt Önnereds HK och Kärra HF. 

Gruppettorna har fördel av att spela match två på hemmaplan. Första matcherna spelas kommande helg. Åttondelsfinalerna sänds på Solidsport. 

Noterbart är att Hallby, Lugi, Sävehof samt eventuellt HK Aranäs har kvalificerat sig med båda sina dam- och herrlag till åttondelsfinal. 

Åttondelsfinaler, damer

VästeråsIrsta HF–Skövde HF
Önnereds HK–Kärra HF
IK Sävehof–Kungälvs HK
Lugi HF–Eslövs IK
H65 Höör–BK Heid
Skuru IK–AIK
Skara HF–IF Hallby HK
Kristianstad HK–HK Aranäs