Lottat och klart för åttondelsfinalerna

Spänningen stiger i ATG Svenska cupen som nu går in i slutspelsfas. Under måndagen lottades åttondelsfinalerna där vi bland annat får se Alingsås HK möta IFK Ystad.

Efter ett hektiskt och dramatiskt gruppspel var det på måndagen dags att lotta fram de 16 åttondelsfinalerna på dam- och herrsidan i ATG Svenska cupen. Förutsättningarna inför lottdragningen var enkla. En gruppetta fick inte möta en annan gruppetta, samt tvåan från den egna gruppen.

Än återstår det att se vilket lag som kvalificerar sig från grupp 2 och grupp 3 på herrsidan. Detta då Europakvalande HK Malmö och Ystads IF spelar sin sista gruppspelsmatch på onsdag kväll.

Bland herrlagen fick vi se Alingsås HK lottas mot IFK Ystad. En trevlig lottning enligt AHK:s huvudtränare Mikael Franzén:

– Ett ganska nytt lag precis som vi. Jag tycker det är svårt att veta var man står just nu. Därför tror jag både vi och IFK Ystad har bra chans att avancera.

Lottningen i sin helhet kan ni se här nedan.

Gruppettorna har fördel av att spela match två på hemmaplan. Första matcherna spelas kommande helg. Åttondelsfinalerna sänds på Solidsport.

Noterbart är att Hallby, Lugi, Sävehof samt eventuellt HK Aranäs har kvalificerat sig med båda sina dam- och herrlag till åttondelsfinal.

Åttondelsfinaler, herrar

IFK Skövde HK–IF Hallby HK

OV Helsingborg HK–Redbergslids IK

Amo HK–HK Aranäs/HK Malmö/IK Baltichov

HK Varberg/Ystads IF HF–IK Sävehof

Lugi HF–HK Varberg/Ystads IF HF/HIF Karlskrona

Alingsås HK–IFK Ystad HK

IFK Kristianstad–Skånela IF

Eskilstuna Guif–Vinslövs HK

Foto: Bildbyrån