YIF knep första matchen mot Bjerringbro-Silkeborg

Säsongens första Europacupomgång gav blandad kompott för de svenska lagen. I Danmark imponerade Ystads IF stort och besegrade de danska vice-mästarna Bjerringbro-Silkeborg. HK Malmö å andra sidan har ett tvåmålsunderläge att försöka hämta ikapp när de spelar returmatch mot Balatonfüredi kommande helg. 

Först ut på lördagen var Oscar Carléns mannar som tog sig an tufft motstånd. Danska Bjerringbro-Silkeborg kommer från en stark fjolårssäsong där de tog sig hela vägen till final i de danska mästerskapen.

Under sommaren har de dessutom förstärkt laget med Ludvig Hallbäck som kom direkt från Ystads IF. Därmed var det bäddat för en het Europacuppremiär i JYSK Arena.

I halvtid ledde hemmalaget med 13–10. Men den uppförsbacken var inga problem för YIF som med drygt elva minuter kvar att spela var ikapp Bjerringbro-Silkeborg.

Vassast i Ystad var Niklas Kraft och Jonathan Svensson som starkt bidrog till vändningen. Den sistnämnda tog stort ansvar i anfallsspelet och noterades för fem mål på tio avslut.

Slutresultatet skrevs 23–22 till Ystad som tar emot danskarna på hemmaplan kommande lördag.

I Ungern fick HK Malmö se sig besegrade av Balatonfüredi KSE. Trots flera fyramålsledningar under matchen kunde inte skåningarna knyta ihop säcken. I stället har de ett tvåmålsunderläge (25–27) att försöka vända på när lagen möts på söndag i Baltiska hallen.

Bästa skytt i Malmö blev högernian Magnus Persson med åtta kassar.

YSTADS IF, EUROPEAN LEAGUE

Kvalomgång 1:
28 augusti 15.00:
Bjerringbro-Silkeborg, Danmark, 23–22 (b)
4 september 14.00: Bjerringbro-Silkeborg (h)

HK MALMÖ, EUROPEAN LEAGUE

Kvalomgång 1: 
29 augusti 16.30: Balatonfüredi KSE, Ungern, 25–27 (b)
5 september 16.30: Balatonfüredi KSE (h)

Foto: Bildbyrån