Laura Eggert: ”Måste bli smartare i stället”

Tre omgångar är färdigspelade och inga poäng på kontot för Boden Handboll. Då menar den interna skytteligaledaren Laura Eggert att laget måste spela mer efter sina resurser.
– Vi har sprungit oss trötta under matcherna. Vi måste bli smartare i stället, säger Eggert.

BODEN HANDBOLL IF–LUGI HF
TORSDAG 15 OKTOBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

På torsdag kväll i ett kylslaget Norrland inleds SHE:s fjärde omgång. Hemmalaget Boden ställs mot gästande Lugi HF som närmast kommer från seger mot Kristianstad HK.

Boden står däremot utan några poäng. Laget har fått se sig besegrade av Skövde, Skuru och Önnered.

– Det känns som att när spelet stämmer så är vi verkligen bra. Men i alla våra tre förluster har vi sprungit oss trötta i andra halvlek. Vi har inte så många spelare att rulla runt på. I stället behöver vi hitta en balans som går att hålla hela matchen, berättar Laura Eggert som fortsätter:

– Sjävklart finns det andra faktorer som spelar in än just antalet spelare. Men vi måste bli smartare och spela handboll utifrån våra premisser. Inte enligt motståndarnas.

Eggert som är ny inför säsongen trivs i Boden. Vänstersexan anlände i somras från Fynklubben GOG och fick i veckan besök från sina föräldrar.

– De kom i tisdags och har kört hela vägen från Danmark. Vi har varit inne i Luleå bland annat och ätit lunch. Vi skall även åka till Storforsen och promenera i naturen.

Är du naturintresserad?

– Ja. Det här bli tredje gången jag åker till Storforsen. Det är vackert där. Man kan gå runt och verkligen mysa. Det är skönt att slippa alla telefoner.

Flera tidigare Boden-spelare har pratat om bortamatcherna som en höjdpunkt under veckorna. Hur känner du efter resorna till Skövde och Göteborg?

– Jag tycker också det är roligt och mysigt. Det blir som en aktivitet i laget. Vi somnar ihop och äter frukost tillsammans. Vi kommer närmare varandra.

Ni är många nya spelare i laget. Kanske ännu viktigare då att ni får tid tillsammans?

– Ja, det tycker jag också. Vi är en mixad grupp med unga och äldre. Men det är kul att vi blandas ihop under bortaresorna. Alla pratar med alla.

Hur trivs du i Boden?

– Jag trivs bra. Vi är tre danskor i laget så vi brukar hitta på saker tillsammans. Det är viktigt så man inte sitter inne hela tiden.

Längtar du till vintern i Norrland?

– Haha, jag har inte upplevt den ännu. Det ska bli spännande. Tjejerna har berättat att det blir väldigt mörkt och mycket snö.

Laura Eggert som är släkt på långt håll med danske landslagsspelaren Anders Eggert, är målbäst i Boden med 14 kassar. I den totala skytteligan delar hon sjundeplatsen med landsmaninnorna Laura Jensen och Nikoline Lundgreen samt Skurus Alexandra Bjärrenholt.

Vad ger du er för chanser mot Lugi?

– Jag tycker vi har bra chanser. Men som jag sade innan handlar det mycket om oss själva. Vi ska vara bra på dem sakerna vi gör. Det ska bli kul att spela i hemmahallen igen.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Skytteligan bland danskorna i SHE

1. Trine Wacker Mortensen, IK Sävehof, 16 mål
2. Laura Eggert, Boden Handboll, 14
2. Laura Jensen, IK Sävehof, 14
2. Nikoline Lundgreen, Skövde HF, 14
5. Melanie Felber, Skara HF, 13
6. Emma Navne, Lugi HF, 10
7. Ida Staxen Lagerbon, IK Sävehof, 9
8. Katja Ryesberg, Kristianstad HK, 8
9. Rikke Thorngaard, Skara HF, 6
10. Sofia Kou Aune, Skara HF, 4