Kungälv i topp inför uppehållet

Efter två segrar och tolv plusmål i målskillnad är det Kungälvs HK som leder SHE när ligan i oktober äntrar sitt första landslagsuppehåll. Enligt huvudtränare Hamed Khazrai beror den fina starten på en harmonisk och målmedveten grupp av spelare.

– Vi har jobbat stenhårt i ett år och behållt många spelare, säger Khazrai.

Efter två omgångar är det redan dags att sätta punkt för seriestarten i SHE. Till följd av kvartsfinalsspel i ATG Svenska cupen samt ett landslagsuppehåll drar serien inte igång igen förrän i mitten av oktober.

Högst upp i den tidiga tabellen återfinns Kungälvs HK som har besegrat BK Heid hemma och Lugi HF borta. Kungälv, som av SHE-tränarna tippades att hamna näst sist, har hitintills övertygat.

– Det känns jättebra att gå in i uppehåll med full pott, säger Alma Jöhnsson, mittsexa i KHK.

Vad beror den fina starten på?

– Vi har verkligen spelat ihop oss nu. Vi har ungefär samma trupp som förra året och känner varandra bra. De här två matcherna har vi spelat som ett lag.

– Sen har vi haft en bra inställning och energi. Vi ses ju som underdogs i vissa matcher, fortsätter Jöhnsson som tillsammans med lagkamrat Mia Lagumdzija har imponerat under september månad.

– Ja, det har sett bra ut på träningarna mellan oss. Vårt samarbete blir bara bättre och bättre. Men jag jobbar bra med våra andra niometersspelare också, menar Jöhnsson som ligger trea i Kungälvs interna skytteliga.

Leder ni serien i jul också?

– Bra fråga, haha. Vi får väl se, svarar Jöhnsson som tillsammans med laget går två och en halv veckas träning till mötes. Detta eftersom laget är eliminerade i ATG Svenska cupen.

– Ja, vi kommer träna på som vanligt. Men det hade varit kul att spela några matcher till.

Huvudtränare Hamed Khazrai medger att han har tagit ner laget på jorden efter den tidiga serieledningen.

– Ja, haha. Det går inte att vara uppe och sväva nu för att man leder serien efter två omgångar. Jag säger till dem att det är en tills vidare-ledning, säger Khazrai och fortsätter:

– Jag tror folk har underskattat oss lite grand. Vi är inte så omnämnda som andra lag i SHE. Men vi har flera fina spelartyper som nog kan irritera de andra lagen. Vi har jobbat stenhårt i ett år och behållt många spelare.

Khazrai berömmer också de tre spelarna (Wilma Pettersson, Mia Lagumdzija & Alma Jöhnsson) som leder den interna skytteligan.

– Det är tre spelare som jag tror folk vet vilka de är men inte rankar dem så högt. De kommer bära mycket ansvar för oss och göra så med bravur.

För Kungälv är återstarten tänkt att vara tisdag den 19 oktober borta mot Kristianstad. Matchen håller på att flyttas eftersom Kristianstad spelar Europacupspel föregående helg.

– Vi kommer inte gå till vila nu. Vi har ett bra tillfälle att samla ihop oss ytterligare och gå igenom vad vi kan förbättra. Förhoppningsvis får vi tillbaka Alva Söderbom till Kristianstad-matchen. Det vore jäkla typiskt om hon kunde göra SHE-debut för oss mot sitt gamla lag, skrattar Khazrai.

Kungälv inledde SHE med att hemmabesegra BK Heid med 35–24. Sedan slog de Lugi HF borta med 31–30.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Kungälvs resultat och spelschema

18 september: BK Heid (h), 35–24
23 september: Lugi HF (b), 31–30


15 oktober: Kristianstad HK (b)
23 oktober: Skövde HF (h)
31 oktober: Önnereds HK (b)

Intern skytteliga

1. Wilma Pettersson, 15 mål
2. Mia Lagumdzija, 14
3. Alma Jöhnsson, 9
4. Linnéa Rundberg, 5
4. Maja Fredén, 5
4. Marie Wall, 5

Foto: Bildbyrån