Casper Käll: ”Just nu är vi underdogs”

Lugi har inte fått det att stämma hittills och står fortfarande på noll poäng. Nu siktar laget på ett trendbrott mot Önnered när man jagar säsongens första seger. 

– Vi behöver få till en riktigt bra försvarsinsats och bygga därifrån, säger lagets spelmotor Casper Käll. 

LUGI HF–ÖNNEREDS HK
TORSDAG 30 SEPTEMBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Lugi HF har inte haft det rätta flytet i början av säsongen – efter tre matcher ligger man sist i tabellen och står på noll poäng.

– Vi har väl inte fått till någonting fullt ut. VI har haft problem bakåt och varit lite för tunna framåt. Den senaste matchen mot Alingsås var ett steg framåt, men där orkade vi inte riktigt stå upp i duellerna i slutet, säger Casper Käll.

De vinröda inledde starkt borta mot Alingsås och ledde i halvtid med 13–10, men i andra halvlek tappade man ledningen och förlorade med 28–23 i Estrad.

– Det var nog vår bästa match hittills iallafall. Vi var riktigt bra i första halvlek där vi var smarta framåt och stod bra defensivt. Sedan orkade vi inte hålla upp spelet under den sista kvarten och gjorde lite för många tekniska fel. Alingsås fick göra några enkla kontringsmål på oss.

Känner ni någon stress över situationen?

– Det är klart att man blir lite fundersam och att det kan kännas ganska krampaktigt ibland. Man kanske tänker att man inte får göra fel, men i det här läget ska man inte tänka för mycket. Vi måste släppa på handbromsen och bara köra. Men det är en svår balansgång.

Vad tror du krävs för att ni ska hamna på rätt spår igen?

– Det är nog att vi får till en riktigt bra försvarsinsats och bygger därifrån. Oftast gör vi en del mål, men vi får inte göra lika många misstag så att det straffar oss. Att vi får till ett uppställt spel blir nog viktigt.

Försvarsspelet har hackat, men det är kanske inte så konstigt med tanke på att Lugi tappat två tunga defensiva pjäser i form av Markus Sjöbrink och Niclas Paradis.

– Så är det. Vi har haft rätt många skador under inledningen också. Theo Übelacker har inte kommit till spel än och Jonas Elverhøy har inte varit med fullt ut. Vi har inte haft ett fullt försvarslag än, men det kommer att bli bättre när folk är tillbaka.

Nu väntar hemmamatch mot Önnered, som ligger på elfte plats, där Lugi siktar på ett trendbrott och på att ta säsongens första poäng.

– Alla matcher är viktiga. Speciellt nu är det viktigt om vi kan få med oss två poäng och komma in på vinnarspåret. Önnered är ett lag som vi ska slå på papperet, men just nu är vi underdogs, säger Casper Käll och fortsätter:

– Vi behöver gå tillsammans och släppa på det. Vi måste kriga för varandra och samtidigt spela smart. Det är en fin balansgång, men om vi kan hitta den är chanserna goda.

MARCUS HEED

Lugi HF 2021/22

MV: Anders Lynge Hansen, Victor Hedberg.
V6: Axel Andersson, Oliver Olsson.
M6: Albin Carlsson, Steven Plucnar Jacobsen, Jakob Söderberg.
H6: Isak Persson, Simon Axelsson.
V9: Jonas Elverhøy, Adrian Hesslekrans, Fredrik Olsson, Rasmus Nilsson.
M9: Casper Käll, Hugo Forsberg, Fabian Nygren.
H9: Theo Übelacker, Assar Kammanhed.

Intern skytteliga

1. Fredrik Olsson, 21 mål
2. Isak Persson, 20
3. Hugo Forsberg, 10
4. Casper Käll, 9
5. Axel Andersson, 5

Foto: Bildbyrån