Kristin Ullén: ”Viktigt att undvika topp tre”

Vänstersexan Kristin Ullén har gjort succé i VästeråsIrsta sedan ankomsten sommaren 2017. Fjolårets interna skyttedrottning vill se att laget ska växla upp prestationsmässigt och knipa fjärdeplatsen framför konkurenterna.

KUNGÄLVS HK-VÄSTERÅSIRSTA • LÖRDAG 2 FEBRUARI 15.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

VästeråsIrsta har inte haft den bästa av omstarter i SHE. Sedan landslagsuppehållet i skiftet mellan november och december har laget tagit fem av tolv poäng. Senast blev det förlust hemma mot Skövde HF med siffrorna 22–28. 

– Den matchen är vi inte alls nöjda med. Det är Skövdematchen samt dubbelmötet med Skuru som vi har förlorat. Själva spelet vill vi få ut mer av nu. Det gäller att steppa upp, berättar Kristin Ullén.

Ullén kom till Västerås inför fjolårssäsongen från IF Hellton. I hennes debutsäsong vann hon den interna skytteligan med 72 mål. 

Vad var det som låg bakom din framgång?

– Vet inte riktigt. Jag fick mycket förtroende från tränarna och sprang in ganska många kontringsmål. Jag har inte levererat på samma nivå i år. Jag hoppas på lite enklare mål men det är inte så viktigt. Jag vinner hellre matcher.

Precis som Ullén har Emma Aarnio och Frida Rosell levererat som nyförvärv i VästeråsIrsta. Succéduon på niometer har tillsammans gjort 128 mål hittills. 

– De är två unga och fartfyllda spelare som vill väldigt mycket. De har bidragit med bland annat fina hoppskott. 

Inför lördagsmatchen mot Kungälv ligger VästeråsIrsta fortsatt på en fjärdeplats. En placering som Ullén väldigt gärna går i mål med när seriespelet byts ut mot slutspel.

– Det är upp till oss själva att vinna nu. Det är jätteviktigt att få med oss fjärdeplatsen och på så sätt undvika topp tre i kvartsfinalerna. 

Vad får ni se upp med mot Kungälv?

– Det är ett lag som kör ända in oavsett vad det står på resultattavlan. Det gäller att vara med från början.

OLOF ERICSON