Kristiane Stormoen: ”Ska gå all in”

14:00 på söndagen ställs Boden Handboll borta mot VästeråsIrsta i en ödesmatch. Två poäng är närmast ett måste om Boden ska klara sig kvar, och norskan Kristiane Stormoen vet vad som krävs för seger. 
– Spelar vi tätt bakåt får vi självförtroende framåt, berättar hon. 

VÄSTERÅSIRSTA HF–BODEN HANDBOLL • SÖNDAG 10 MARS 14.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Kristiane Stormoen kom till Boden från Stabaek inför säsongen. Tre dagar före premiären mot Heid skadade hon sig dock och fick senare veta att det var diskbråck det handlade om.

– Det höll mig borta från spel hela hösten. Jag hade ingen kraft i mitt högra ben. Sedan när jag var tillbaka på plan bröt jag tummen mot Sävehof och var borta i fem veckor, berättar Stormoen. 

På lördagskvällen tog Boden Handboll flyget ner till Västmanland och Västerås. Kristiane Stormoen är glad över att vara tillbaks på planen och komma till spel relativt frisk. 

– Det har varit tungt med skadorna. Men det lilla jag har varit på plan har det känts bra. Jag ser fram emot söndagen.

Hur påverkas man av de många flygresorna?

– Inget negativt. Jag tror bara det är bra för sammanhållningen, det är en del av vardagen här uppe. 

Hur har omställningen varit från Oslo till Boden?

– Den har inte varit svår. Boden utanför handbollen är helt fantastiskt. Människorna runt och i klubben är grymma. 

Vad är det bästa med Boden?

– Alla tjejerna i laget. Vi är många olika nationaliteter som har flyttat hit upp utan familjer. Vi är knutna till varandra och är i mångt och mycket en familj. Också naturen såklart, den har man precis utanför dörren. 

Senast förlorade Boden hemma mot Önnered med siffrorna 28–31. Målbäst i hemmalaget blev Emmy Nordmark med nio mål. 

– Tjejerna på banan krigade på bra. Men vi hade lite för mycket tekniska fel i slutfasen. Vi var inte uppe på samma nivå hela tiden. 

Hur går tankarna inför söndagens ödesmatch?

– Den blir otroligt viktig för vår del. Vi är fulltaliga efter en del skador och har haft bra träningar i veckan. Vi ska gå all in för två poäng imorgon. Vi vet själva att vi kan fixa det. 

Vad måste ni göra rätt för två poäng?

– Sätta försvarsspelet. Spelar vi tajt bakåt får vi självförtroende framåt. Gör vi det har vi en chans. Sedan måste vi få upp målvaktsspelet på en bra nivå. 

Hur ser du på era chanser att klara kval?

– Det klart att vi har satt oss själva i en tråkig situation. Men vi har fortfarande alla möjligheter. Målet är att ta fyra poäng vilket är genomförbart. Men gör vi inte det behöver vi hjälp av andra lag och räkna målskillnad. Men vi ska kriga till det sista, vi har absolut inte gett upp, avslutar Stormoen hoppfullt.

OLOF ERICSON

Boden Handbolls olika nationaliteter

Sverige
Polen
Norge
Spanien
Ryssland
Frankrike
Island