Daniel Wester: ”Varit rädda att förlora”

Redbergslid IK:s Daniel Wester var inte nöjd med senaste insatsen mot AIK. I en kort intervju med Handbollsligan berättar mittnian om anpassningen till Scandinavium och sina målsättningar i slutspelet.
– Är man med i slutspel siktar man på ett SM-guld. Annars deltar man bara, menar 26-åringen.

YSTADS IF-REDBERGSLIDS IK
MÅNDAG 11 MARS 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE PLAY

Förlusten mot AIK var Redbergslids tredje i rad. Slutsiffrorna skrevs 24–28 i Scandinavium. Innan uppehållet var RIK obesegrade på hemmaplan, nu har man förlorat tre av fyra sedan omstarten. 

– Det är lite speciellt med Scandinavium. Det är mycket som är nytt och väldigt stort. Vi ska försöka vara som bäst i vårt hemmaspel om ett par veckor i slutspelet. Förhoppningsvis har vi förvandlat den till vår arena då. 

Trivs ni i Scandinavium?

– Vi trivs helt okej. Det klart att det är skillnad på Lisebergshallen där man spenderat x antal år. Det kan ta lite tid innan man anpassat sig till den nya arenan. Men jag tycker det inte har varit någon stor påverkan hittills. 

Vad säger du om hemmaförlusterna mot AIK och Önnered?

– Mot AIK gjorde vi en fantastisk första kvart. Sedan gick det rakt ner. Vi gjorde nog våra sämsta 45 minuter hittills i år. Mot Önnered visade vi inte någonting överhuvudtaget. Det känns som att vi har varit rädda att förlora mot lag längre ner i tabellen. 

Backa-fostrade Daniel Wester gör sin fjärde säsong hos mesta mästarna. 26-åringen kom till klubben från HP Warta. I år han stått för 100 poäng på 27 matcher och varit en konstant i RIK:s niometersspel. 

– Förhoppningsvis kan jag öka någon nivå inför slutspelet. För en gångs skull ska vi vara med från start och när det väl gäller. Inte som tidigare år när vi åkt ur i kvartsfinal, som mot Lugi i fjol exempelvis. 

Har ni någon målsättning i tabellen och i slutspelet?

– Vi har sagt att vi ska försöka gå för hemmaplansfördelen. Men då krävs det nog tre av tre segrar. Vi tar en match i taget. Det handlar om att komma tillbaks i lugnet och hitta en god känsla. Vi måste bryta den negativa förlusttrenden och komma laddade till slutspel. 

– Väl i slutspel tycker jag att man ska sikta på SM-guldet. Annars är man bara med och deltar, fortsätter Wester. 

På måndagskvällen väntar svår bortamatch för RIK. Ystads IF står för motståndet och jagar likt gästerna den åtråvärda fjärdeplatsen. 

– De är ett kompetent lag med många bra spelare. Men vi har varit nere i Ystad och vunnit förr så vi har stark tro på seger. 

Vad måste ni göra för två poäng?

– Hitta grunderna i vårt spel och få tillbaka självförtroendet. Vi ska göra saker vi är bra på. Vi behöver tro på oss själva och få till ett bra försvar- och kontringsspelet. Det har varit vårt signum när det har gått bra. 

RIK:s kvartsfinalsuttåg senaste åren

2018: 0–3 mot Lugi
2017: 2–3 mot Sävehof
2016: 0–3 mot Kristianstad
2015: 2–3 mot Guif
2014: 0–3 mot Guif

Foto: Bildbyrån