Kärra HF klart för SHE-spel

Det var upplagt för en rysare när sista omgången i damallsvenskan skulle spelas – och det blev Kärra HF som drog det längtar strået, vann serien och därmed är tillbaka i högsta serien nästa säsong. 

HK Aranäs och Kärra HF hade inför den avslutande omgången lika många poäng och det skiljde enbart ett plusmål till Aranäs fördel inför mötena med Tyresö Handboll respektive GF Kroppskultur när damallsvenskan i eftermiddags spelades färdigt. 

Länge såg det ut som att Kungsbackalaget skulle hålla undan och ta SHE-platsen, men i andra halvleken vände gästande Tyresö och vann matchen. Samtidigt kopplade Kärra greppet om segern i matchen uppe i Uddevalla och vann till slut med klara sex måls marginal, 27–21. 

Därmed är Kärra HF klart för sin sjunde säsong i högsta serien. Senaste gången laget spelade där var säsongen 2013/14. 

Kärra HF har under åren fostrad landslagsspelare som Loui Sand, Gabriella Kain, Jenny Carlson, Theresa Utkovic och Edijana Dafe på damsidan och bland andra Jonathan Carlsbogård, Andreas Berg, Kristian Bliznac och Jesper Konradsson på herrsidan. 

HK Aranäs slutar tvåa i damallsvenskan och får därmed kvala mot nästjumbon i SHE, Skövde HF. Aranäs inleder hemma (1–2 april), sedan spelar Skövde två hemmamatcher (5–7 april och 10 april). En eventuell fjärdematch spelas i Kungsbacka (14 april) och en eventuell femte match i Skövde (18 april).