Julia Ehn: ”Båda är ute efter revansch”

En av ligans mest rutinerade 25-åringar är ny lagkapten för ett ungt Skövde. I hemmapremiären mot Kristianstad vill Julia Ehn inleda lagets resa mot slutspel.

SKÖVDE HF–KRISTIANSTAD HK • ONSDAG 19 SEPTEMBER 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Mycket har hänt i Skövde HF under de senaste månaderna. Klubben tappade hela nio spelare efter förra säsongen, bland andra interna skyttedrottningen Fatos Kücükyildiz och Tilda Olsson.

Danske tränaren Rasmus Poulsen, som tog över efter Magnus Frisk i februari, har ersatt med ett par nyförvärv för att få Skövde på rätt spår igen.

Kvar står vänstersexan Julia Ehn. 25-åringen är äldst i laget, har varit i klubben längst av alla spelare och utsågs till ny lagkapten inför säsongen.

– Det kändes som en roll att ta för mig. Jag har många säsonger bakom mig och kan bidra med mycket rutin. Jag känner att jag fått ta mer ansvar i laget, även när det gäller saker runt omkring. Men det är fortfarande viktigt att alla är med och bidrar.

Känns det inte konstigt att vara äldst i laget, trots att du bara är 25 år?

– Jag har faktiskt inte reflekterat så mycket över det. Jag har ju varit med länge även om jag bara är 25 år. Men tidigare har flera spelare varit äldre än mig, så det blir väl lite nytt. Samtidigt har vi ett väldigt ungt lag.

Förra säsongen slutade Skövde på nionde plats i SHE och missade slutspel.

– Där hoppas jag verkligen inte att vi hamnar igen. Den här säsongen siktar vi på att nå slutspelet. Det har vi som mål.

Skövde inledde säsongen med en förlust mot Lugi (20–23) på bortaplan. Julia Ehn blev målbäst i lagets premiär med fem fullträffar. 

– Det var såklart trist att vi inte fick med oss några poäng, men jag tycker ändå att vi föll med flaggan i topp. Vi gjorde en ganska bra match där vi kämpade oss tillbaka efter en dålig start. Vi krigade hela matchen och det tar vi med oss.

Under onsdagskvällen spelar Skövde HF hemmapremiär mot Kristianstad HK. 

– Det blir en spännande match. Både vi och Kristianstad förlorade första matchen och är ute efter revansch. Det blir ett roligt möte där jag hoppas att vi kan ta hem poängen. Nyckeln för vår del blir att få till ett bra försvarsspel och sedan få kontringar och fart i spelet. Vi måste också minska på våra tekniska fel och passmissar. Då hoppas jag att det ska gå vägen.

MARCUS HEED

Skövdes nyförvärv och förluster

IN: Cecilie Specht (Ajax Köpenhamn), Filippa Nyman (Sävehof), Linnéa Björkman (Spårvägen), Olivia Black (Roskilde Håndbold), Stina Karlsson (uppflyttad), Anna Dalström (uppflyttad).
UT: Elsa Frisk Nävarp (Skara), Emma Frisk Nävarp (Skara), Fatos Kücükyildiz (Sönderjyske), Linnéa Efraimsson (Kristianstad), Tilda Olsson (Sävehof), Victoria Börjesson (slutat), Celine Alvilde Hagen (klubb ej klar), Linnéa Martinsson (slutat), Emily Thompson (slutat).

Lagkaptenerna i SHE

Boden: Annica Ölén
Heid: Janita Svenheden
H65 Höör: Sofia Hvenfelt
Kristianstad: Linnéa Efraimsson
Lugi: Olivia Löfqvist
Skara: Caroline Friberg
Skuru: Jenny Södrén
Skövde: Julia Ehn
Sävehof: Linnea Pettersson
VästeråsIrsta: Viktoria Högström Unell
Önnered: Jessica Ehrnbring

Foto: Bildbyrån