Jessica Ehrnbring: ”Vi är inga mirakelspelare”

BK Heid ligger efter tio omgångar på en sjätteplats. På söndagen ställs göteborgarna mot topplaget Skuru. SHE tog ett snack med Jessica Ehrnbring inför den tuffa uppgiften.
– Vi måste göra vår bästa match på säsongen hittills om vi ska ta dem, säger lagkapten Ehrnbring.

BK HEID–SKURU IK • SÖNDAG 22 DECEMBER 15.00 • SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

SHE är tillbaka och efter sex spelade matcher i veckan är det dags för sista mötet innan julfirandet. På söndag eftermiddag möts BK Heid och Skuru IK i en intressant duell.

Heid vann tidigare i veckan mot Boden Handboll med 31–18. Bästa målskytt blev Towe Andersson med åtta fullträffar.

– Vi har fått en liten nystart i laget. Jag tycker vi har höjt oss under uppehållet och fått bättre ordning på försvar och anfall. Boden hade kanske inte sin bästa match, men det klart att vi spelade bra. Men det blir en större prövning på söndag, menar Jessica Ehrnbring, lagkapten i Heid.

Vad är det ni har jobbat på?

– Att hålla ihop försvaret och inte bli så glesa. Anfallsmässigt handlar det som att hitta lite trygghet i enkla starter och vara lugna och kontrollerade. Speciellt mot topplagen är det väldigt noga med ett bra anfallsspel så man hinner organisera sig tillbaka för att slippa deras kontringar, fortsätter Ehrnbring.

Ehrnbring kom till Heid från Önnereds HK inför säsongen och utsågs till lagkapten. 31-åringen har ordentlig rutin och länge placerat sig i toppen av skytteligan.

Hur lyder omdömet om din egna höst?

– Jag är väl lite besviken med mig själv. Jag har inte tagit så stort ansvar som jag borde i mina egna avslut till exempel. Sen har det funkat bra vissa matcher att styra upp anfallsspelet som är mitt största ansvarsområde.

Ni tog poäng av regerande mästarna IK Sävehof för att sedan förlora mot GT Söder, Skara och Önnered. Känner ni själva att det har varit lite för mycket upp och ner i höst?

– Vi började över vår kapacitet skulle jag säga. Det flöt på bra i försäsongen och starten av serien. Bättre än vad vi hade kanske trott. Men hemmaförlusten mot Skara tog hårt. Vilket var lite konstigt för Skara är ett bra lag. Men vi grävde ner oss för tungt och förväntade att det skulle gå bättre. Sedan gjorde vi en riktig plattmatch mot GT Söder som också tog på självförtroendet, berättar Ehrnbring och fortsätter:

– Vi har som mål att komma till slutspel. Det är det vi jobbar efter. Vi blev ganska upphaussade i början med ett hyfsat nytt lag. Vi fick ganska mycket ljus på oss. Vi brukar skoja lite om det. Om att jag och Elin Hallagård inte är några mirakelspelare på något sätt. Vi är duktiga men handboll är en lagsport och det krävs att alla presterar. Man vinner inte matcher i högstaserien genom två spelare.

Hur går tankarna inför Skuru?

– De är duktiga. Det är väldigt viktigt att vi är noggranna i anfallsspelet. Vi måste hålla nere våra tekniska fel, vilket jag tycker har sett bra ut på träning. Vi måste göra vår bästa match på säsongen hittills om vi ska ta dem. De gör oftast bra matcher.

Vad ger du er för chanser till två poäng?

– Jag känner att det finns chans, men det krävs att alla är inloggade och med. Det är alltid roliga matcher mot Skuru. Jag tror absolut vi kan vinna.

OLOF THYRELIUS ERICSON

BK Heids kommande fem matcher

22 december: Skuru IK (hemma)
2 januari: Boden Handboll (borta)
6 januari: Skuru IK (borta)
18 januari: Lugi HF (hemma)
29 januari: Kungälvs HK (borta)

Foto: Bildbyrån