Jannike Wiberg: ”Vi har mer att ge”

H65 Höör har chansen att gå vidare till semifinal. VI tog ett kort snack med lagets trotjänare och hyllade målvakt Jannike Wiberg inför söndagens match mot VästeråsIrsta.

H65 HÖÖR-VÄSTERÅSIRSTA HF • SÖNDAG 7 APRIL 16.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

I torsdags säkrade Sävehof avancemang till semifinal efter att ha avfärdat Skara med 3–0 i matcher. Under söndagen har även H65 Höör och Skuru chansen att gå vidare obesegrat. H65 Höör leder med 2–0 i matcher mot VästeråsIrsta och vann senast på bortaplan med 31–24.

– Jag tycker att vi gör en jättebra första match. Sedan gjorde vi en bra insats där uppe också, men vi har lite till att ge. Jag tror även att VästeråsIrsta har en växel till, säger Jannike Wiberg och fortsätter:

– Det kommer att bli en jäkligt tuff match på söndag. VästeråsIrsta kommer att köra på och kanske göra någon taktisk förändring. Det blir en match mellan två lag som verkligen kommer att ge allt. Så blev det i tredje matchen förra året, vi hoppas på en favorit i repris. 

Vid avancemang pekar det mesta mot att H65 Höör ställs mot Sävehof. Lagen har mötts i final två år rad, men kan nu ställas mot varandra redan i semifinal.

– Jag vill alltid ta en match i taget. Semifinal kommer i så fall senare, men om vi går vidare lär vi få möta dem. Men först måste vi besegra VästeråsIrsta och fokusera på de här matcherna. Det ska bli roligt och vi har ett bra lag. 

Förutom en treårig sejour i Eslövs IK har Jannike Wiberg varit H65 Höör trogen. Målvakten har varit med från att Höör spelade i division 2 till att vinna klubbens första SM-guld för två år sedan. 

– Höör är min moderklubb och jag känner alla i förening. Det är en fantastisk klubb med en familjär känslan. Många eldsjälar som hjälper till och en publik som är med överallt. 

Hur ser du på Höörs resa mot toppen?

– Klubben har satsat och tagit in bra tränare genom åren. Även varit aktiva när det gäller att plocka in spelare utifrån. Det har bidragit mycket till en motivation i och med att klubben alltid förnyats på något sätt. Folk runtomkring tryckte på att vi skulle uppåt. 

Hur har det blivit möjligt att bli ett av Sveriges bästa lag?

– Det är att svårt att säga. Men framförallt har Jan Hansson och Elisabeth Hansson satsat både tid och pengar. Det har varit ett stort engagemang. Först kom Birthe Hansson, som gjorde att det började komma spelare. Sedan kom Niklas Harris med sin vision där vi även hade turen att få in några skickliga spelare från Lugi. Klubben har fortsatt att satsa och nu har Ola Månsson byggt vidare på detta.

Själv fortsätter Jannike Wiberg att leverera på högsta nivå. I fjol togs hon ut i SHE:s all-star-team och den här säsongen hade hon näst högst räddningsprocent i grundspelet. Även i slutspelet har 32-åringen varit framgångsrik med 45 i räddningsprocent.

–  Handboll är fortfarande väldigt kul och jag utvecklas fortfarande även om jag börjar bli gammal. Det är nog nyckeln att jag kunnat hålla på länge, att man hela tiden velat bli bättre. Sedan har vi lagt mycket fokus på försvarsspelet i Höör. Då är det lättare som målvakt. 

Höörs trotjänare har kontrakt över nästa säsong, men har inte tagit något beslut än om sin handbollsframtid.

– Vi få se hur det blir nästa säsong. Jag har bra kontakt med Ola Månsson, i och med att jag varit klubben trogen kan jag vänta lite längre med mitt beslut. Att spela handboll är bland det roligaste jag vet och jag ser mig själv som en handbollsspelare. Men det är svårt. Jag har en familj och en man att tänka på, det får inte bli för mycket styrt av handbollen.

MARCUS HEED

Räddningsprocent – slutspelet

Evelina Eriksson (Skuru) – 50%
Jannike Wiberg (Höör) – 45%
Miranda Nasser (Önnered) – 43%
Christina Elm (Sävehof) – 38%
Rebecca Nilsson (Skuru) – 35%

H65 HÖÖR–VÄSTERÅSIRSTA HF 2–0

27 mars: H65 Höör–VästeråsIrsta HF 32–17
31 mars, 18.00: VästeråsIrsta HF–H65 Höör, 24–31
7 april, 16.00: H65 Höör–VästeråsIrsta HF
Ev 10 april, 19.00: VästeråsIrsta HF–H65 Höör
Ev 13 april, 15.00: H65 Höör–VästeråsIrsta HF