H65 Höör vidare i EHF-cupen

H65 Höör är klart för kvalomgång två av tre till EHF-cupens gruppspel.
Det står klart efter segern mot Lokomotiv Zagreb på bortaplan med 19-23 (10-11).
– Vi har en trupp och spelarmaterial som är till för att spela mer än 22 matcher i serien, så visst var det en viktig seger på det sättet, säger tränare Ola Månsson.

Efter 22-18 i Höör hade H65 ett bra slagläge inför returen i Kroatien. Till slut gick det vägen, med råge dessutom, men frågan var om inte det fanns en del oroliga tankar i laget när Zagreb i första halvlek ryckte fram till 8–5-ledning och fick mycket positiv energi.

– Nja. Det har varit så alla halvlekar i den här matchserien, Zagreb har kommit ut fräscha till alla halvlekar och jag var nära att ta timeout. Skillnaden är att vi inte tappar i kvalitet när vi byter runt medans motståndarna gör det. Jag var inte orolig spelmässigt och vi kom snabbt ikapp via kontringar, säger Ola Månsson.

Var du inte ens liiiiite orolig?

– Säg så här; det var viktigt att de inte fick fler flytmål i den stunden i matchen när de hade en tremålsledning. Men jag kände aldrig att det höll på att gå åt helvete.

Ni tappade snabbt en ledning till underläge i början av andra halvlek?

– Ja, vi höll på att hamna i samma fälla igen. Men sedan lyckades försvarsspelet stänga igen fullständigt och Jannike Wiberg i mål var fenomenal – igen.

H65 dödade matchen i mitten av första halvlek när de gick upp till en fembollarsledning.

– Linjespelet fungerade fint och det är någonting vi verkligen har jobbat med. Både Michaela Fransson och Sofia Hvenfelt har jobbat upp en styrka som gör att de hanterar tekniken allt bättre och båda är spelare som har förståelse från niometersspelet efter att tidigare har spelat där.

Främsta målskytt i H65 blev just Michaela Fransson. Fem kassar på sex avslut är fina papper för mittsexan.

– Hon har utvecklas positivt hela tiden och tar verkligen de chanser hon får. Hon har mycket kvar att förbättra, men var idag tungan på vågen. Mycket glädjande att se, hon har verkligen krigat för den här framgången, säger Ola Månsson.

I kvalrunda två väntar turkiska Muratpasa Belediyesi SK. Laget förlorade båda sina matcher i förra veckans Champions League-kval.

– Det är ett lag som består mestadels av turkiskor och det var en jätteöverraskning att de vann ligan. Vi börjar hemma den 13/14 oktober spelar borta 20/21 oktober. Tittar man på resultaten och historiken gällande turkisk handboll så ska vi ha en bra möjlighet. Men det är inget Maltalag vi möter, de är duktiga och vi måste gå in med samma inställning då.

Att gå vidare i Europacupspelet är av stor vikt för H65 Höör.

– Vi har en trupp och spelarmaterial som är till för att spela mer än 22 matcher i serien, så visst var det en viktig seger på det sättet.

Femmålsskytten Michaela Fransson, fostrad i Vinslöv, placerar dagens insats högt upp på sin personliga ”Best of-lista”.

– Det slår inte SM-finalen då vi tog guld, men för min egen del var det en av de bättre prestationerna.

– Jag fick förtroendet från Ola Månsson tidigt i första halvlek. Jag satte mina lägen och vilket gjorde att jag fick fortsätta.

Du är mer delaktig i spelet den här säsongen?

– I år får jag fler bollar att jobba med, absolut. Samtidigt så är det ju naturligt att ju bättre jag blir desto mer får jag spela.

Vad är det annars som du har förbättrat?

– Jag har bra spelare runt om mig och det är hög kvalitet på träningarna. Hvenfelt tränar mycket försvar på träningarna så jag får kriga mycket mot henne. Att stångas mot Sofia och Emma Lindqvist, och Kristin Thorleifsdottir för den delen, har gjort mig bättre.

CHRISTOFFER EKMARK/H65 HÖÖR

H65:s målskyttar: 

Michaela Fransson 5, Anna Olsson 4, Ida Gullberg 3, Emma Lindqvist 3, Emma Rask 3, Sofia Hvenfelt 2, Anna Johansson 2, Mikaela Mässing.

Foto: Hunter Norling