Måstematch direkt för IFK Kristiantad i Champions League

Efter den imponerande slutspelsplatsen i våras, får IFK Kristianstad föll mot den blivande tyska mästaren Flensburg-Handewitt, är det i dag dags för premiär i årets upplaga av Champions League. Mesjkov Brest kommer i kväll på besök till Kristianstad Arena. 

IFK KRISTIANSTAD–MESJKOV BREST
LÖRDAG 15 SEPTEMBER 19.30
SÄNDS ÄVEN PÅ TV3 SPORT & VIAPLAY

Liksom de tre senaste säsongerna representeras Sverige och Handbollsligan av IFK Kristianstad i handbollens absoluta finrum, Champions League.

Kristianstad har lottats i en stentuff grupp med bland bland annat de fyra senaste vinnarna i turneringen (Montopellier, Vardar, Kielce och Barcelona) plus den ungerska giganten Veszprem och tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen. Det sista laget i gruppen är vitryska Mesjkov Brest som står för motståndet i dagens premiär.

– Tycker man att vi ska gå vidare i år igen måste man nog säga vilka två lag vi ska ha bakom oss av de här. Vi måste väl vinna den här matchen hemma för att det ska finnas någon chans. Men det är inte alls säkert det räcker ändå, säger tränare Ola Lindgren till Sportbladet.

Det blir också gott om svenskar som kommer på besök till Kristianstad Arena under säsongen. I Rhein-Neckar Löwen finns landslagskvartetten Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Jesper Nielsen och IFK-favoriten Jerry Tollbring, i Andreas Nilsson, Ljubomir Vranjes och assisterande tränaren Björn Säterherström (också med ett förflutet i Kristianstad) och i regerande Champions League-mästaren spelar linjebjässen Fredric Pettersson som vann två SM-guld med IFK innan han flyttade utomlands igen.

Alfred Ehn, nyförvärv från IFK Skövde, säger så här till Kristianstadbladet inför sin Champions League-debut:

– Det ska bli superspännande och superroligt. Det blir en häftig utmaning. Jag har inte jättebra koll på dem (Mesjkov Brest), jag har bara sett dem nu på våra videogenomgångar.

IFK Kristianstads spelschema i Champions League

15 september: Mesjkov Brest (h, 19.30)
22 september: Vardar (b, 17.30)
29 september: Barcelona (h, 19.30)
6 oktober: Kielce (b, 16.00)
10 oktober: Rhein-Neckar Löwen (b, 19.00)
3 november: Montpellier (h, 19.30)
10 november: Veszprem  (h, 19.30)
17 november: Veszprem  (b, 17.30)
25 november: Montpellier (b, 17.00)
1 december: Rhein-Neckar Löwen (h, 19.30)
6–10 februari: Kielce (h)
13–17 februari: Barcelona (b)
20–24 februari: Vardar (h)
27 februari–3 mars: Mesjkov Brest (b)

DANIEL VANDOR

Bilden: Alfred Ehn och  Helge Freiman, IFK Kristianstad. Foto: Bildbyrån.