Formstarka Maja Witzke Wahlgren svarar på tio frågor

20-åriga Maja Witzke Wahlgren kommer med fin form i ryggen till Partille Arena på onsdag kväll. Vi tog ett snack med Aranäs-produkten inför mötet med Sävehof.

IK SÄVEHOF–HK ARANÄS
ONSDAG 7 FEBRUARI 19:00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

1. Du tog plats i Månadens lag i Handbollsligan dam i januari. Hur vill du beskriva din form just nu?

– Det känns bra. Jag har inte varit i någon speciell form tidigare. När det klaffar för utespelarna blir det självklart enklare att stå i mål. Det är ett samarbete.

2. Vad betyder det för dig att prestera så bra i landets högsta serie?

– Det är klart det betyder jättemycket. Jag vill ju komma så långt jag bara kan med min handboll. Med tanke på att jag inte har spelat på den här nivån förut så är jag superstolt över att kunna prestera så bra.

3. Ni har två raka segrar i bagaget. Vad är det ni har gjort bra på sistone?

– Det känns som att vi har fått både anfallet och försvaret att funka. Tidigare har det ena eller det andra funkat. Då får man inte rytmen med kontringar och fina uppspel. Vi har saknat de enklare målen. Nu slipper vi kämpa så himla mycket för det.

4. Hur jobbar ni med målvaktsspelet i Aranäs?

– Vi har Per-Johan Edgren som målvaktstränare, eller ”Perra” som vi kallar honom. Vi har teori en gång i veckan, oftast innan matcherna. Jag skulle tro att det är ganska likt de andra lagens målvaktsupplägg.

5. Kan du berätta om din handbollsbakgrund?

– Jag är fostrad i HK Aranäs. Jag började spela handboll ganska sent, när jag typ 10-11 år gammal. Men jag har alltid hållit på med sport. Jag har spelat fotboll samt åkt konståkning i åtta år. Men till slut var det handbollen jag fastnade för. Det blev naturligt för mig att ställa i mål eftersom jag stod i mål i fotboll.

6. Vilka handbollsdrömmar går du runt och bär på?

– Asså, det är väl som alla andra; man vill gärna spela utomlands och spela för Sverige. Man vill ju ta sig så långt man bara kan. Det är ingen självklarhet, men det är något jag absolut kommer att kämpa för. I alla fall så länge jag tycker handboll är roligt.

7. Vilken är Rustan Lundbäcks främsta egenskap?

– Det är väl att han ser detaljerna i allt hela tiden. Det här finliret som kan bli i matcherna. Han kan göra små justeringar som kan göra stor skillnad.

8. Hur ska ni göra för att välta de regerande svenska mästarna IK Sävehof?

– Det gäller att behålla vårt lugn och inte stressa upp oss. De är starka överallt med en bred trupp. Vi måste undvika de tekniska felen, som har varit vår akilleshäl.

9. Vad gillar Maja Witzke Wahlgren att hitta på när hon inte spelar handboll?

– Ja du. Jag gillar att vara med mina kompisar och familjen. Tyvärr är jag inte hemma superofta.

10. Vad gör du vid sidan av handbollen?

– Jag jobbar på skola som resurs främst. Jag är ofta med specifika elever, men ibland är jag med klassen också. Det är faktiskt många Aranäs-spelare som jobbar på skola här. Jag vet att det finns något avtal när man kommer hit, att man kan få ett jobb här.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Maja Wahlgrens senaste fem matcher (räddningar/skott=räddningsprocent)

4 februari, Lugi HF (b): 12/35=34%
27 januari, VästeråsIrsta HF (h): 18/36=50%
20 januari, Skuru IK (b): 10/40=25%
11 januari, Skara HF (h): 10/37=27%
8 januari, IF Hallby (b): 19/43=44%

Foto: Bildbyrån