Evelina Källhage: ”Måste vara skarpa”

Serieledare och fortfarande obesegrade i SHE. Evelina Källhage berättar om Höörs succésäsong och tankarna inför toppmötet med Sävehof. 

H65 HÖÖR-IK SÄVEHOF • ONSDAG 23 JANUARI 20.10 • SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN

Inget lag ser ut att kunna stoppa H65 Höör för tillfället. Med 14 raka segrar och maximalt antal poäng toppar laget SHE, två poäng före Skuru och fyra poäng före Sävehof. 

– Att vara obesegrade i 14 matcher är jättebra. Där finns det inte mycket att klaga på. Det är vinsterna som räknas och vi siktar på att vara obesegrade även efter den här matchen, säger Evelina Källhage.

Under onsdagen väntar toppmatch mot Sävehof i Sporthallen. Förra mötet blev en jämn historia där Höör till slut kunde vinna med uddamålet (26–25) i Partille efter tolv mål av Mikaela Mässing.

– Det ska bli jätteroligt att möta dem igen. Förhoppningsvis blir det en jämn och tät match. Ser man till våra matcher mot Sävehof har det varit jämnt där ena laget haft ledningen och det andra laget hämtat upp. Vi måste vara skarpa i de avgörande situationerna. 

Varför har det gått så bra för Höör den här säsongen?

– Vi har en bred trupp där vi kan går runt på många spelare. Sedan har vi i princip samma lag som förra säsongen. Anfallsspelet har blivit bättre än förra året. Vi gör mer mål nu och det beror nog på att vi blivit mer samspelta. 

Ni har vunnit flera matcher med stora siffror. Hur gör ni för att hålla uppe skärpan i varje match?

– Det handlar om att påminna oss själva hur viktigt det är att prestera i varje match. Man ska inte underskatta något lag och fokusera på att ta en match i taget. Man måste verkligen tänka på det så man inte hamnar i serielunken. Man kan inte bara gå in på planen – vi måste var där också för att kunna vinna mot alla lag. 

2017 kom Evelina Källhage till H65 Höör från moderklubben Önnereds HK. Högersexan gör nu sin andra säsong i klubben och är redan upp i liknande siffror som i fjol. Källhage har gjort 54 mål efter 14 matcher och är bara fyra mål ifrån att tangera sitt målrekord i grundserien. 

– Jag tycker absolut att jag utvecklats mycket under det senaste året. Jag har blivit mer bekväm i min roll och tar för mig mer. Det gör att jag i princip har samma produktion som förra året nu. 

Vad har du blivit bättre på?

– Lita av varje. Jag har blivit lite bättre i försvaret och har höjt procenten i avsluten. Sedan är vi ett väldigt bra kontringslag och jag är en omställningsspelare. Vårt spel passar mig och det har gett utdelning. 

Taggar man till lite extra i toppmatcherna mot Sävehof och Skuru?

– Ja, absolut. Sävehof är en av de tuffaste matcherna i serien och då behöver man inte påminna varandra om inställningen. Det kommer av sig självt, avslutar Evelina Källhage. 

MARCUS HEED

Skytteligan – H6

Evelina Källhage (H65 Höör) 54 mål
Mathilda Lundström (Skuru) 54 mål
Emma Fernis (Sävehof) 44 mål
Alexandra Roos (Skara) 36 mål
Janita Svenheden (Heid) 33 mål

Foto: Bildbyrån