Emma Rask: ”Blir små detaljer som avgör”

Det bjuds på ett riktigt tungviktsmöte I SHE när H65 Höör och IK Sävehof drabbar samman på lördagseftermiddagen. Vi tog ett snack med landslagsuttagna Emma Rask.
– Jag tror det blir en match med tufft försvarsspel och många utvisningar, säger 24-åriga Rask.

H65 HÖÖR–IK SÄVEHOF
LÖRDAG 26 SEPTEMBER 15.30
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Med hela fem matcher på programmet bjuds vi på en fullspäckad SHE-lördag. 14.00 möts bland annat Skara och Lugi i en intressant duell.

Men framförallt ska rivalerna H65 Höör och IK Sävehof spela mot varandra. Avkast är 15.30 i Sporthallen i Höör.

– Det kommer krävas en riktigt bra prestation av oss. Jag skulle nog säga att vi är underdogs, berättar lagkapten Emma Rask i Höör.

Hur har veckan varit?

– Bra. Det var en härlig premiärseger mot Lugi förra veckan så vi har haft en go känsla i truppen.

Hur lyder din analys av sjumålssegern i Lund?

– Vi gjorde en bra match även om vi var lite skakiga inledningsvis. Det var vår ork som gjorde att vi kunde springa i från i slutet.

Vad du överraskad att segersiffrorna skrevs 28–21 till slut?

– Ja, litegrann. Vi följdes åt hela matchen precis som det brukar mot Lugi. Ett tag låg vi till och med under med fyra bollar. Men det var absolut lite förvånande att vi vann med sju.

Var ni extra glada över den segern?

– Ja, men det klart. Dels för att vi tror att Lugi blir ett topplag, men även för att det alltid är skönt att börja säsongen med en vinst. Särskilt när motståndet heter Sävehof i andra omgången. Vi var hur glada som helst.

Du blev nyligen uttagen till landslaget för andra gången i din karriär. Hur känns det?

– Jag är såklart jätteglad och stolt. Situationen är lite speciell med tanke på alla skador på vänstersex. Men jag kommer göra allt för att prestera och behålla platsen. Jag är jättetaggad verkligen, berättar Rask angående nästa veckas landslagssamling.

Vilka förväntningar har du på samlingen?

– Framförallt att få lära känna förbundskaptenen Tomas Axnér och alla tjejer. Sen såklart att spela bra matcher och ta med sig en go känsla inför mästerskapet som jag förhoppningsvis spelar.

Men innan du får resa iväg väntar som bekant ett möte med Sävehof, de regerande mästarna. Vad skulle en seger på lördag betyda för er?

– Jättemycket. Ska man komma högt upp i serien måste man vinna sådana här matcher. Fyra poäng mot Lugi och Sävehof hade betytt oerhört mycket ur det perspektivet. Men säsongen hänger ju inte på matchen, fortsätter Rask som gör sin nionde säsong för Höör i högstaligan.

Vad är Sävehof duktiga på?

– De har framförallt ett bra och stabilt försvarsspel. Vi har faktiskt en ganska liknande taktik och spel som dem, då det blir att vinna den kampen bakåt. Det lär bli fartfyllt.

Vilken dignitet har matcherna mot Sävehof för er?

– Oj, de har varit extra viktiga sedan vi kom upp i toppen av SHE. Efter två SM-finaler finns det såklart en extra rivalitet mot Sävehof. Det är ett av lagen vi helst vill vinna mot, så är det.

Vad tror du på för matchbild i övrigt?

– Tufft försvarsspel med många utvisningar. Det blir små detaljer som avgör. Det handlar om att inte göra individuella misstag. Jag hoppas att vi kan dra det längsta strået.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Foto: Bildbyrån