Cornelia Dahlström: ”Trivs med större ansvar”

Skuru IK laddar om efter det bittra nederlaget i EHF-cupen förra helgen. På söndagen tar man emot formstarka H65 Höör som fortfarande är obesegrade i seriespelet.
– Jag tror det blir en tajt match med mycket känslor och fysik, säger 18-åriga Cornelia Dahlström inför toppmötet.

SKURU IK–H65 HÖÖR • SÖNDAG 27 OKTOBER 13.10 • SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

SHE:s sjätte omgång avslutas med en fullspäckad söndag innehållandes tre seriematcher. Dels ska Lugi HF revanschera sig själva efter derbyförlusten tidigare i veckan när man tar emot Kungälvs HK. I norr gästar VästeråsIrsta tabelljumbon Boden Handboll som jagar sina första poäng.

Men framförallt drabbas Skuru IK och H65 Höör samman i ett mycket spännande toppmöte. De båda lagen har inlett serien starkt och lär bjuda upp till kamp i Nacka Bollhall.

SHE tog ett snack med niometerslöftet Cornelia Dahlström som delar med sig av sina tankar inför prestigematchen.

– Jag tror det blir tajt och en rolig match att se live. Det kommer bli mycket känslor och fysik. Jag har faktiskt aldrig spelat mot Höör innan så det ska bli spännande.

Vilka intryck från sidan av har du fått av Höör?

– De är väldigt fysiska och spelar en fartfylld handboll. De har bra spelare på hela banan så det gäller för oss att vara väldigt skärpta och inte sortera bort någonting.

Någon motståndarspelare du ser fram lite extra att möta?

– Det ska bli kul att möta Malin Sandberg och Isabelle Andersson. Jag har spelat med dem sedan tidigare i U19-landslaget och känner dem bra. Det ska bli intressant att se deras roller i H65.

För egen del har Cornelia Dahlström tagit för sig under säsongsinledningen. På fem spelade matcher har 18-åringen gjort 16 mål och delar fjärdeplatsen i Skurus interna skytteliga med Alexandra Bjärrenholt. Det tål att jämföras med fjolåret då Dahlström spelade totalt tio matcher i seriespelet och räknades för sju fullträffar.

– Jag tycker det är sjukt kul att spela i SHE. Jag lär mig hela tiden så det är roligt att få lite större ansvar. Jag trivs med det.

Har du någon egen målsättning med säsongen?

– Det är väl att bil lite tryggare i SHE. Göra det jag är bra på och här för att göra. Få mer rutin på den här nivån.

Cornelia Dahlström kom till Skuru IK sommaren 2018 från moderklubben Gustavsbergs HF. Den nära vännen Jackie Moreno tog samma kliv. Tillsammans har radarparet även spelat en stor roll i Niklas Harris F00/01-landslag.

– Vi har varit väldigt tajta sen vi var små. Då spelade Jackie mittnia och satte mig i väldigt många fina lägen. Nu är det tvärtom. Nu är det jag som försöker sätta henne i lägen på vänsterkanten. Hon betyder väldigt mycket för mig. Det var skönt att få med sig någon till Skuru.

Hur skulle du beskriva Jackie på handbollsplan?

– Hon är väldigt duktig fysisk. En stark spelare för att vara så liten och snabb. Explosiv och gör allt för sitt lag.

Förra veckan tog EHF-cupen slut för Skurus del. Hemmaförlusten mot ryska Zvesda grusade Nackalagets Europadrömmar. Slutresultatet i Eriksdalshallen skrevs 22–24 vilket innebar 53–44 totalt till Zvesda i dubbelmötet.

– Jag var extremt besviken efter slutsignal. Vi visste att det skulle en svår match men vi trodde ändå på oss själva. Det var tråkigt att det rann iväg på slutet.

I SHE står Skuru på åtta poäng efter fem matcher. Utöver segrarna mot Önnered, GT Söder och VästeråsIrsta har man spelat oavgjort mot Skara HF samt förlorat borta mot IK Sävehof.

Vad säger du överlag om er start på serien?

– Vi är ett väldigt nytt och ungt lag, så det är inte nu vi ska vara som bäst utan i slutspelet. Vi fokuserar på att ta fram de bästa sidorna hos varandra. Ibland stämmer det, ibland stämmer det inte. Men vi ska hålla oss till det vi tycker går bra.

Kan du peka på några detaljer i spelet som ni har mer att ge i?

– Det är främst att få igång anfallsspelet gällande våra kontringar. Vi ska höja oss i andra fasen som vi var starka i förra säsongen. Vi ska även bli tuffare bakåt och vinna våra man-man dueller.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Gustavsbergs HF-fostrade spelare i Skuru

Cornelia Dahlström
Jackie Moreno
Wilma Schelin
Tindra Magnusson
Kaja Stojlikovic
Ronja Westerlund

Interna skytteligan i Skuru

1. Ulrika Olsson, 22
2. Mathilda Lundström, 17
2. Vilma Matthijs Holmberg, 17
4. Cornelia Dahlström, 16
4. Alexandra Bjärrenholt, 16