Cornelia Dahlström om förväntningarna på årets Lugi

Klassiska Lugi HF går en tuff säsong till mötes. Åtminstone om man ska tro den samlade tränarkåren i Handbollsligan dam. Lundalaget har nämligen tippats på jumboplats i tabellen. 

– Det är såklart tråkigt att folk tycker vi är dåliga. Men jag ser oss inte som något Heid, säger Cornelia Dahlström och drar jämförelsen med förra säsongens tabelltolva. 

På fredag kväll spelar Lugi HF premiärmatch hemma mot Kristianstad HK. Lugis lagkapten Cornelia Dahlström är minst sagt taggad.

– Det ska bli superkul. Kristianstad har värvat väldigt mycket från olika länder och verkar redan ha fått ihop det. Vi har studerat deras spelare och ska fokusera på att hålla tätt bakåt. Då brukar det lossna framåt också, menar Dahlström som nu inleder sin andra säsong i Lugi.

Vilket är ditt drömscenario för säsongen 2023/2024?

– För laget är det att vi håller oss kvar. Gör vi det hoppas jag vi också kan utmana om en slutspelsplats. För egen del hoppas jag att kan visa vägen för laget och hålla mig hel. Lagkaptensrollen är en fin möjlighet för mig att utvecklas, både som spelare och person, svarar Dahlström som med sina 22 år är en av de äldsta spelarna i årets Lugi.

– Vår största utmaning den här säsongen blir att hantera orutinen i laget. När man inte har så mycket erfarenhet vågar man kanske inte ta rätt beslut, resonerar vänsternian som har sina första, stapplande år i högsta serien i färskt minne. Från 2018 till 2022 representerade hon Skuru IK.

– Jag var väldigt mycket en utfyllnadsspelare i Skuru. Det blev väldigt mycket tid på bänken. Därför lärde jag mig mycket förra säsongen. Även om jag sällan fick spela med samma två spelare på nio meter var det en väldigt bra resa, menar Dahlström som gjorde 104 mål i grundserien i fjol och slutade på sjundeplats i skytteligan.

Vid sidan av handbollsplan studerar hon idrottsvetenskap i Malmö. Dessutom har hon sina farföräldrar boendes i Skåne.

– Jag har ett helt annat liv här än vad jag hade i Stockholm. Det funkar bra med plugget.

Avkast mellan Lugi och Kristianstad sker klockan 19.00. Även om Lugi var det enda laget i Handbollsligan som ej lyckades ta sig vidare till slutspel i ATG Svenska cupen är Dahlström optimistisk inför hösten.

– Jag tycker att det känns positivt. Vi har börjat hitta ett spel som passar oss både framåt bakåt. Våra prestationer i ATG Svenska cupen var inte tillräckligt bra. Speciellt matchen mot OV Helsingborg. Det är nog ingen i laget som vill förknippas med den matchen. Men i matchen mot Kungälv ledde vi med fem bollar i andra halvlek. Den matchen skulle vi haft.

Om att laget tippas sist säger hon såhär:

– Det är såklart tråkigt att folk tycker vi är dåliga. Men jag ser oss inte som något Heid. Det tipset är något som man gärna vill motbevisa.

OLOF THYRELIUS ERICSON

TRÄNARNA TIPPAR HANDBOLLSLIGAN DAM

1. IK Sävehof (snittplacering 1,08)
2. Önnereds HK (2,33)
3. Skuru IK (3,58)
4. H65 Höör (3,91)
5. Skövde HF (4,91)
6. VästeråsIrsta HF (6,41)
7. Skara HF (7,50)
8. Kristianstad HK (7,75)
9. Kungälvs HK (9,16)
10. IF Hallby (10,16)
11. HK Aranäs (10,33)
12. Lugi HF (10,83)
Foto: Bildbyrån