Avgörande returmöten väntar SHE-lagen

Under söndagen ska de tre SHE-lagens öde i Europacupspelet beseglas. Samtliga lag ligger under inför respektive returmöte.

För Partillelaget tillika de regerande svenska mästarna IK Sävehof är uppförsbacken brantast. Hemma mot tyska Thüringer HC förlorade de med 22–30. Returmötet i European Leagues tredje och sista kvalomgång spelas i Erfurt på söndag klockan 14.00.

– Vi hade svårt med Sonja Frey i den matchen. Sen hade vi också svårt att göra mål. Thüringer är ett bra lag, berättar Johanna Forsberg som fortsätter:

– Vi har kollat på matchen och utvärderat vår prestation. Vi måste sätta dit bollarna nu på söndag och läsa in oss på deras svenska målvakt Irma Schjött. Hon känner till många av oss så det är ett litet ”mindgame”.

Att Europacupspelet betyder mycket för Sävehof råder det ingen tvekan om.

– Det klart. De här matcherna är något utöver det vanliga. Det är en jättebra erfarenhet, speciellt för de unga spelarna. Vi går in till returmatchen med inställningen att vi ska ta den här gruppspelsplatsen, berättar Forsberg som lyfter fram effektiviteten i skyttet, följsamheten i försvarsspelet och kämpaviljan bland spelarna som nycklar inför söndagens returmöte.

Även för H65 Höör väntar ett avgörande möte i den tredje och sista kvalomgången i European League. Skånskorna föll på hemmaplan förra veckan med 24–31 mot rumänska Ramnicu Valcea. Returmatchen i Rumänien spelas klockan 16.00 på söndagen.

För Lugi HF väntar hemmamatch mot slovakiska MKS IUVENTA Michalovce i den tredje omgången av European Cup. Kenneth Anderssons gäng förlorade borta med 25–33 och behöver likt Sävehof vinna med minst åtta bollar för att ha chans att gå vidare. Till skillnad från Sävehof och Höör hägrar dock inget gruppspel vid ett eventuellt vinrött avancemang; European Cup spelas som en rak utslagsturnering.

Returmötet mellan Lugi och Michalovce spelas klockan 16.00 i Baltiska Hallen i Malmö.

Matcherna i Tyskland respektive Rumänien kan följas via livescore på eurohandboll.com eller via länkarna nedan.

IK SÄVEHOF, EUROPEAN LEAGUE

Kvalomgång 3:
4 december: 
Thüringer HC, Tyskland (h), 22-30
11 december: Thüringer HC (b)
Matchen visas här.

H65 HÖÖR, EUROPEAN LEAGUE

Kvalomgång 3:
4 december:
 SCM Ramnicu Valcea, Rumänien (h), 24-31
11 december: SCM Ramnicu Valcea (b)
Matchen visas på Ramnicu Valceas Facebook-sida.

LUGI HF, EUROPEAN CUP

Omgång 2:
8 oktober:
 Westfriesland SEW, Nederländerna (h), 31–23
15 oktober: Westfriesland SEW (b), 29–31
Lugi HF vidare till omgång 3 efter sammanlagt 60–54
Omgång 3:
4 december: 
MKS IUVENTA Michalovce, Slovakien (b), 25-33
11 december: MKS IUVENTA Michalovce (h)
Matchen spelas i Baltiska Hallen i Malmö.