Transfernytt: Brännberger tillbaka i Handbollsligan

Kadetten Schaffhausen-spelaren Christoffer Brännberger gör comeback i Handbollsligan nästa säsong för IK Sävehof.

DENNA NYHET KOMMER FRÅN IK SÄVEHOF

Kraftfull linjespelare med internationell erfarenhet, med en vilja av stål som utan pardon ger och tar med samma engagemang, så kan vi sammanfatta Christoffer Brännberger som återvänder till Handbollsligan och Sävehof efter sju år utomlands.

Christoffer lämnade Sverige som 21-åring för att först pröva lyckan i Norge. Sedan 2015 har Christoffer varit i Kadetten Schaffhausen där han bidragit till lagets framgångar i den Schweiziska ligan och Champions League.

I Sävehof kommer Christoffer att bilda en linjetrippel tillsammans med Joakim Larsson som anslöt från Bundesliga inför förra säsongen och Eric Westergren som flyttades upp från juniorlaget under säsongen och som gjort ordentligt avtryck i handbollsligan.

– Sävehof har höga ambitioner och alla förutsättningarna för att nå dem. Ska bli kul att bli en del av en sådan klubb som är vana med att vinna. Nu blir målet att göra det samma på herrsidan som damerna lyckats så framgångsrikt med. Ser fram emot att vara med och bidra på den resan, säger Christoffer Brännberger

– En härlig kille med mycket vilja och en riktig kämpe samt som så viktigt, är en vinnare. Vi ser fram emot att Christoffer kommer till IK Sävehof och är med och bidrar för att vi vill ta närmare steg mot toppen, säger Anders Eliasson.

Namn: Christoffer Brännberger
Född: 1990
Position: M6
Längd: 200 cm
Vikt: 105 kg
Till Sävehof: 2018
Moderklubb: IFK Tumba
Klubbar: IK Sävehof, Kadetten Schaffhausen (SUI), Haslum HK (NOR), Runar Sandefjord (NOR), Skånela IF, IFK Tumba
Meriter: Schweizisk Supercupmästare 2016, 2017, 2018, Cupmästare 2016, Mästare 2016, 2017, gruppspel Champions League 2016, 2017, 2018