Transfernytt: Philip Jonsson klar för AIK

AIK har skrivit kontrakt med Philip Jonsson, som ansluter till truppen kommande säsong. Philip har den gångna säsongen spelat med HK Aranäs i Handbollsligan. Kontraktslängden är på två år.

DENNA NYHET KOMMER FRÅN AIK HANDBOLL

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för AIK. Förändringen från Ricoh till AIK och nysatsningen känns spännande och det ska bli roligt att få vara en del av detta. Jag hoppas kunna bidra med mina egenskaper till framgång för AIK och laget, säger Philip Jonsson i en kommentar.

– Jag är väldigt glad att ha gjort klart med Philip för de kommande två åren. Philip är en spelare som kan vinna matcher åt AIK. Ända sedan Anderas Lang beslutade sig för att lämna, för Alingsås HK, så har vi letat efter en ersättare, och Philip är en fantastisk ersättare på högernio. Philip hade den högsta MEP-poängen (Most Effective Player) i Aranäs den gånga säsongen och vi ser en stor utvecklingspotential i honom den kommande säsongen, säger Christer Widoff, ordförande i AIK.

– Philip Jonsson har den senaste säsongen tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling. Med sin fartfyllda spelstil kommer han att vara en stor tillgång för AIK, säger Henrik Schneider, tränare AIK i en kommentar.

Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån