Sävehof vann säkert – klara för cupfinal

Regerande svenska mästarna IK Sävehof har siktet inställt på ytterligare en titel. Under torsdagskvällen vann de övertygande i semifinalen mot IFK Kristianstad i ATG Svenska cupen.

Från start till slut var det inget snack om saken. Gästande IK Sävehof visade mästertakter när de sprang sönder IFK Kristianstad i andra semifinalen av ATG Svenska cupen.

Bertram Obling hittade snabbt samarbetet med sitt försvar. Hans storspel mellan stolparna, tillsammans med Sävehofs listiga anfallsspel, var den stora skillnaden i Kristianstad.

Femmålsskytten Sebastian Spante erkände efter slutsignal att han trodde marginalerna mellan Sävehof och Kristianstad skulle vara mindre.

– Jag trodde inte vi skulle vinna med tio mål. Men vi gjorde en jättebra match i båda ändarna av planen. Det känns superskönt att leverera direkt i återstarten.

Båda lagen kom till spel efter ett knappt månadslångt matchuppehåll.

Vilken del av spelet är du mest nöjd med?

–Bakåt gjorde vi det grymt bra. Vi spelade aggressivt och orkade med i deras satsningar. Vi fick enkla kontringar och mål i andra fas.

– Vi gick in som ett lag och levererade direkt. Vi saknade spelare men tog situationen för var den är, fortsatte Spante.

I paus ledde gulsvart med 17–11. Efter 60 minuter skrevs segersiffrorna 33–23. Ett ordentligt styrkebesked från Partillelaget som nu jagar ett nytt guld. De är sedan tidigare regerande svenska mästare.

Utöver Spante imponerade även Elias Á Skipagøtu (sju mål) och Rune Schrøder (sex mål).

I hemmalaget IFK Kristianstad var kantspelarna betydligt mer lyckosamma än skyttarna på nio meter. Över 60 minuter fick Kristianstads uppställda anfallsspel sällan hål på Sävehofs försvar.

Resultatet 23–33 innebär att Sävehof ställs mot Lugi HF i finalen. Den första matchen av två spelas redan på onsdag i Lund. Returen spelas i Partille på lördag den 5 februari.

– Får vi alla bitar på plats tror jag vi har en stor chans. Men Lugi är ett supervasst lag med Casper Käll i spetsen. Det blir ett svårt dubbelmöte, avslutar Spante.