Oavgjort för IFK i Champions League

IFK Kristianstad var länge illa ute i hemmamatchen mot Kadetten Schaffhausen. Men efter en framgångsrik slutforcering kunde IFK Kristianstad inkassera sin första poäng i säsongens Champions League. Slutresultatet skrevs 24–24.
– Vi hade bestämt oss för att inte förlora, sa Philip Henningsson till IFK Kristianstads hemsida efter matchen.

Gästerna från Schweiz, Kadetten Schaffhausen inledde matchen klart bäst. Ställningen efter tio minuter var hela 7–2 till bortalaget. Efter en uppryckning av Kristianstad kunde halvtidsresultatet skrivas 11–15 i Kristianstad Arena.

Klart bästa hemmaspelare var lagkaptenen Olafur Gudmundsson som höll kvar IFK i matchen med sina fullträffar. Totalt gjorde Gudmundsson nio mål, bäst av alla på plan.

Den andra halvleken gick inledningsvis i samma tecken som den första. Kadetten var fortsatt i fyramålsledning tills det bara återstod tio minuter. Då hittade Kristianstad en imponerande urkraft och moral. 20–24 blev 24–24 under slutminuterna och Kristianstads första poäng i Champions League-gruppspelet var ett faktum.

Nästa match för IFK i Europaspelet spelas den 19 oktober hemma mot Chekhovskiye Medvedi. Dessförinnan ska Kristianstad spela seriematch mot IFK Skövde den 15 oktober.