Emil Hansson: ”Synd att vi inte tog chansen”

OV Helsingborg förlorade snöpligt borta mot IK Sävehof sist. Nu siktar laget på att studsa tillbaka och hitta tillbaka till vinnarspåret. Handbollsligan tog ett snack med högersexan Emil Hansson som delar med sig av sina tankar inför den viktiga hemmamatchen mot Önnereds HK.
– Vi ska bara ha två poäng i den här matchen, säger Hansson bestämt.

OV HELSINGBORG–ÖNNEREDS HK
FREDAG 11 OKTOBER 19.00
SÄNDS PÅ C MORE

OV Helsingborg tog en efterlängtad vinst hemma mot Varberg för två veckor sedan. Slutsiffrorna mellan de båda nykomlingarna skrevs 22–17, vilket gav Helsingborg sina första poäng för säsongen.

Men i måndags följdes segern upp av en tung förlust i Partille. Hemmalaget IK Sävehof blev för tunga i anfallsspelet och vann till slut med tre måls försprång. En onödig förlust enligt Emil Hansson, nyförvärv inför säsongen och ordinarie högersexa i OV Helsingborg.

– En helt okej match av oss tycker jag. Fast det var synd att vi inte tog chansen när Sävehof inte gjorde någon toppmatch. Vi borde ha varit lite skarpare, säger Hansson.

Vad var det som saknades för två poäng?

– Först och främst fick Sävehofs skyttar skjuta lite för fritt. Det var tråkigt eftersom vi hade snackat mycket om det sedan innan. Sen hade vi det fortsatt tufft i vårt uppställda anfallsspel. Vi har fortfarande inte gjort mer än 25 mål i någon match.

Ni har sex förlust och en seger i serien. Tycker du att det speglar era insatser rättvist? Ni förlorade bland annat med uddamålet borta mot IFK Ystad och Lugi HF.

– I dem matcherna tycker jag att vi skulle haft några poäng med oss. Två eller tre av fyra pinnar hade jag varit hyfsat nöjd med. Det var onödigt att förlora båda dem. Sävehof var en lite liknande historia, även om förlustmarginalerna var tre bollar.

Vad sätter du för ord på din egen säsongsinledning?

– Jag tycker jag har mer att få ut av mig själv. Det är lite tuffare att spela som kantspelare i ett nykomlingslag. Det är mindre utspel och sämre vinklar. Men jag har fortfarande mer att hämta.

I och med övergången från Eskilstuna Guif i somras till OV Helsingborg återförenades Emil med sin bror, Oskar Hansson. Båda är fostrade i Näsby IF från Kristianstad.

– Det är såklart speciellt. Innan har vi spelat någon division 1 match tillsammans. Men att spela i högstaligan med varandra  är väldigt roligt och inspirerande. Det var såklart en orsak till varför jag kom hit. Jag passade på, jag vet aldrig om jag får chansen igen.

Hur skulle du beskriva Oskar på handbollsplan?

– Han är en ledare och lagkapten. En viktig lagspelare för oss. När han bröt båtbenet 2017 syntes det att han saknades. Han gör inte extremt mycket mål, men han är väldigt viktig för oss.

För OV Helsingborg väntar nu en minst sagt viktig hemmamatch på fredagskvällen. Formstarka Önnereds HK som på senare tid har lagt både Redbergslid och IFK Kristianstad på rygg kommer på besök. Två poäng är närmast ett måste om OV ska behålla kontakten till ingenmansland och kamp om slutspel.

– Det är alltid mycket press på elitnivå. Vi ska vinna den här matchen. Men det är alltid jag själv som sätter de högsta kraven på mig. Jag bryr inte så mycket vad andra tycker och tänker.

Hur ser du på Önnered som motstånd?

– Det har öppnat serien jättefint och har en stark form nu. De var jättebra senast mot IFK Kristianstad även om inte IFK är i sin livs form. Jag är imponerad över de dem har gjort. Jag gillar Atterhäll starkt och det jobbet han gör med unga killarna. Det är en jättetuff match men vi ska vinna. Det är hemmaplan dessutom, så vi ska bara ha två poäng.

Vad måste ni göra för två poäng?

– Det är alltid det tråkiga svaret. Försvars- och målvaktsspelet. Men jag tycker att det har funkat bra på sistone så jag säger väl det uppställda anfallsspelet. Jag kan också känna att vi behöver få igång kontringsspelet. Våra målvakter har bra utkast.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Intern skytteliga mellan OV Helsingborg och Önnereds HK

1. David Sandberg, 34, Önnered
2. David Florander, 31, OV Helsingborg
3. Anton Schultze, 29. Önnereds HK
4. Oskar Joelsson, 27, OV Helsingborg
5. Hugo Bengtsson, 25, Önnereds HK
5. Emil Hansson, 25, OV Helsingborg
7. Anton Hallbäck, 22, Önnereds HK
8. Sebastian Hansson, 15, OV Helsingborg
9. Christoffer Örtenwall, 14Önnereds HK
9. Mirko Vicentijevic, 14 Önnereds HK