Lyckosam svensk CL-helg

IK Sävehof tog ytterligare ett steg mot avancemang i Champions League efter hemmasegern mot finska mästarna Riihimäki Cocks. I Danmark spelade IFK Kristianstad oavgjort mot GOG efter en mycket imponerande insats på bortaplan.

De svenska mästarna IK Sävehof har ett bra utgångsläge i Champions League efter lördagens seger mot Riihimäki Cocks. Efter en jämn inledning kopplade de gulsvarta greppet.

I andra halvlek kvitterade Cocks till 15–15 men närmare än så kom finländarna aldrig. Sävehof sprang i från ytterligare och vann med 28–22 (12–8).

– Vi kämpade på bra i dag även om detaljerna i spelet kanske inte satt perfekt. Det viktigaste var att vi fick med oss två poäng!, sa huvudtränare Kristian Berndtsson till Sävehofs hemsida.

Målbäst i Sävehof blev mittsexan Christoffer Brännberger med sex mål framåt. Nästa match för Sävehof spelas på tisdag borta mot Ystads IF. Den 17 november åker CL-dräkten på igen för match i Nordmakedonien mot Eurofarm Rabotnik.

Söndagens drabbning mellan GOG och IFK Kristianstad slutade lika. Detta efter att IFK släppt in danskarna i matchen under andra halvlek. Dessförinnan hade Kristianstad imponerat kraftigt och såg länge ut att gå segrandes ur grannstriden. Slutresultatet skrevs 37–37 (15–19), med åtta mål av Adam Nyfjäll som även utsågs till omgångens spelare på mittsex-positionen. .

För Kristianstad väntar ett par dagars vila innan man ställs mot rumänska Dinamo Bukarest på hemmaplan. Nästa match i Handbollsligan spelas borta mot Redbergslids IK.