Zoran Bozic: “Har lite att jobba på”

IFK Kristianstad har inte levt upp till förväntningarna i starten av Handbollsligan. Någon som dock har gjort bra ifrån sig är 22-åringen Zoran Bozic som nu hoppas att laget kan växla upp och börja vinna fler matcher.

– För min del så gäller det att jobba upp resten av lagkamraterna så att vi får med oss poängen, säger mittnian.

IFK KRISTIANSTAD–HF KARLSKRONA
LÖRDAG 14 OKTOBER 16.30
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

Även om IFK Kristianstad kommer från en stark tvåpoängare mot Amo i senaste omgången har säsongsinledningen haft mer att önska. Resultatmässigt har man blandat och gett och efter två segrar, två förluster och en oavgjord befinner man sig på den undre halvan av tabellen.

Imponerat har den 22-åriga mittnian Zoran Bozic gjort som i Matias Helt Jepsens skadefrånvaro fått mycket speltid. För Bozic ligger dock fokus på lagets prestationer.

– För min del så gäller det att jobba upp resten av lagkamraterna så att vi får med oss poängen. Sett till den biten är det såklart inte bara mitt jobb men det tillhör ju tycker jag. Det är svårt att snacka om egna prestationer när vi inte har vunnit alla matcherna och fått med oss de poängen som vi ska ha men det finns alltid saker att bli bättre på, menar Bozic som hittills stått för 27 mål och 10 assist den här säsongen.

Vad har funkat bra respektive mindre bra i IFK:s spel under säsongsstarten?

– Det är svårt att säga, vi har inte haft den bästa starten vi hade önskat. Vi har tappat lite poäng men om man ska ta något som fungerat bra är det väl att vi har jobbat oss in i säsongen nästan, skulle jag säga, med lite trevande resultat i början kanske, eller definitivt trevande resultat i början. Nu hade vi en match mot Amo där vi verkligen kom upp i nivå och fick in flera spelare i en effektiv fas i matchen så det är väl det. Och sedan mindre bra är väl att det har ju varit knackigt. Det är inget som går att gömma där men exakt vad det beror på är lite svårt att säga, säger Bozic som fortsätter:

– Vi har väl en del nya konstellationer på nio meter som ska hitta tajming och så vidare så vi har lite att jobba på. Nu när vi har match mot Karlskrona ska vi försöka hitta eller fortsätta den goda formen vi hade med mot dem.

Har du några personliga målsättningar den här säsongen?

– Det är väl att utvecklas hela tiden. Vi är fortfarande rätt tidigt i säsongen och ser det ut som det gör nu för mig så ser jag fram emot hur det kommer att se ut kommande matcher och hur det ser ut sedan i slutet av säsongen.

På lördagseftermiddagen tar IFK Kristianstad emot HF Karlskrona hemma i Kristianstad Arena. I bortalaget finns bland andra Bozics tidigare lagkamrat Isak Larsson, som han ser fram emot att möta.

– Det ska bli häftigt. Jag har ju följt det lite och det har gått bra för honom. Jag är otroligt glad för att han får den speltid han förtjänar och gör bra ifrån sig. Med det sagt är vi kanske inte vänner imorgon i 60 minuter utan där ska vi försöka vinna matchen och stänga, inte bara Isak utan hela Karlskrona.

SIXTEN ÖSTBÄCK

OMGÅNG 6

Torsdag 12 oktober: Eskilstuna Guif-Önnereds HK, 24–23
Torsdag 12 oktober: Ystads IF–IFK Skövde, 28–31
Torsdag 12 oktober: IK Sävehof–Amo HK, 35–29
Fredag 13 oktober: HK Aranäs–Lugi HF, 21–30
Lördag 14 oktober: IFK Kristianstad–HF Karlskrona
Lördag 14 oktober: Hammarby IF–Alingsås HK
Lördag 14 oktober: IF Hallby–HK Malmö

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån