William Andersson Moberg: ”Största matchen hittills”

Han har gjort flest mål för Alingsås i finalerna och fått tuff bevakning av Sävehofspelarna. Här är William Andersson Mobergs tankar inför den helt avgörande SM-finalen i Estrad.

ALINGSÅS HK-IK SÄVEHOF
TORSDAG 30 MAJ 18.10
SÄNDS PÅ TV12 OCH C MORE PLAY

Efter en stenhård finalserie ska allt avgöras med en sista match i Estrad. I måndags kvitterade Sävehof till 2–2 i matcher och på Kristi Himmelfärdsdag får vi veta vilket lag som blir svenska mästare 2019. 

– Det kommer definitivt att bli den största matchen i min karriär hittills. Det här är en stor match som alla vill spela och jag hoppas att kunna bidra med så mycket jag kan, säger William Andersson Moberg. 

Hur ser du på finalserien hittills?

– Det har varit jämna matcher där de missade lägena varit avgörande. Det lär bli samma sak i den femte finalen på torsdag. Senast kämpade vi hela matchen och hämtade upp ett underläge. Vi missade lite för mycket i förlängningen och det gjorde att vi torskade. 

Efter en ryckig höst fylld av skadeproblem har William Andersson Moberg hittat formen under slutspelet. 19-åringen är Alingsås bästa målskytt (16 mål) i finalerna mot Sävehof och har fått tuff bevakning av motståndarna. 

– Säsongen har varit väldigt upp och ner för mig. Jag har aldrig haft någon svit där jag varit bra flera matcher i rad och det har varit lite irriterande. Men nu har det känts bra under slutspelet. Jag gör egentligen det jag är bra på, sedan drar Felix Claar på sig en del uppmärksamhet i finalerna som öppnat upp för mig.

Finalserien mellan Alingsås och Sävehof har stundtals varit grinig. Det har tjafsats mellan lagens supportrar och på planen har det varit hårda tag mellan spelarna. 

– Det ska vara så i en final tycker jag. Det kommer nog att bli ännu grinigare imorgon med en del slag och tufft spel. 

Du själv har fått ganska tuff behandling…

– Ja, men jag gillar när det är tufft spel. Jag blir bättre av det och ser det som min fördel. Så länge ingen blir skadad så funkar det. 

Det har också varit hårt tryck på biljetterna till finalerna. Den senaste matchen i Partille var utsåld, och där Alingsås hade ett bortafölje på uppemot 1 500 åskådare. När biljetterna till den avgörande finalen i Estrad släpptes under tisdagen tog de slut på bara någon timme. 

– Det har varit oerhört häftigt publiktryck under de här finalerna faktiskt. Man kan inte riktigt föreställa sig vad som kommer att hända imorgon, men det kommer nog att bli ett enormt tryck. 

Vad kommer att bli avgörande för vilket lag som tar SM-guld?

– Jag tror att det blir laget som står bäst bakåt. Vi ska få träff på dem och vara aggressiva, så att vi kan få lite enkla mål. 

MARCUS HEED

Bästa målskyttar i finalerna

Jonas Larholm (Sävehof) – 21 mål
William Andersson Moberg (Alingsås) – 16
Samuel Lindberg (Alingsås) – 15
Benjamin Helander (Alingsås) – 15
Joakim Larsson (Sävehof) – 14
Sebastian Karlsson (Sävehof) – 14

SM-FINAL: IK SÄVEHOF–ALINGSÅS HK 2–2

18 maj: Alingsås-Sävehof 30–33
21 maj: Sävehof–Alingsås 16–22
24 maj: Alingsås–Sävehof 25–22
27 maj: Sävehof–Alingsås 32–29 e frl
30 maj: Alingsås–Sävehof