IK Sävehof svensk mästare 2019

IK Sävehof säkrade SM-guldet genom att besegra Alingsås HK på bortaplan. 27–20 i dag innebär 3–2 i matcher och Sävehofs sjätte guld genom tiderna.

Referat och kommentarer kommer

Inledningen präglades främst av bra målvaktsspel. Både Niklas Kraft och Agust Eli Björgvinsson bjöd på några ordentliga frilägesräddningar och höll nere målräkningen. Efter drygt tolv minuter var ställningen 3–3.

I hemmalaget klev främst William Andersson Moberg fram och avslutade AHK:s anfallsspel med smarta och kvicka genombrott. Totalt stod Moberg för fyra mål under torsdagskvällen.

Efter en mycket bra start i sitt anfallsspel fick Sävehof det tuffare mot slutet av första halvlek. Niometersuppställningen med Jonathan Edvardsson, Gzim Salihi och William Bogojevic sprang gång på gång in i AHK-muren som med rätt beslutsamhet och aggressivitet stängde igen butiken bakåt. Från minut 21 till halvtidspausen mäktade gästerna endast med ett mål.

Men trots det fina försvarsspelet lyckades inte AHK skaffa sig ett försprång på tre bollar eller mer under den första halvleken. Med en minut kvar tog man ledningen med 11–9 genom Niclas Barud. Sävehof reducerade dock snabbt till 11–10 efter att Gzim Salihi satte sitt tredje mål för kvällen. 11–10 blev även halvtidsresultatet.

Agust Eli Björgvinsson klev ut från halvtidsvilan och inledde andra halvlek med fyra raka och blytunga räddningar. När Sävehof sedan gjorde sitt i offensiven var ställningen plötsligt 13–19 i Estrad. Gulsvart stod med dryga kvarten kvar med ena handen om SM-guldet.

Sävehof släppte aldrig in Alingsås i matchen, vann till slut med 27–20 och SM-finalserien med 3–2 i matcher och är därmed svensk mästare 2019. Stort grattis till guldet, IK Sävehof!

SM-FINAL: IK SÄVEHOF–ALINGSÅS HK 3–2

18 maj: Alingsås-Sävehof 30–33
21 maj: Sävehof–Alingsås 16–22
24 maj: Alingsås–Sävehof 25–22
27 maj: Sävehof–Alingsås 32–29 e frl
30 maj: Alingsås–Sävehof 20–27