Viktor Rhodin: ”Tyder på förtroende från klubben”

Önnereds HK föll i premiären borta mot IFK Skövde. Nu väntar en ny tuff uppgift när de regerande silvermedaljörerna Alingsås HK gästar ÖHK-hallen på måndagskvällen. Handbollsligan intervjuade Önnereds nya lagkapten Viktor Rhodin, som berättar om lagets chanser på lång sikt i tabellen samt mot AHK i hemmapremiären.
– Hemma i ”Templet” tycker jag vi har en stor chans mot dem, säger Rhodin. 

ÖNNEREDS HK–ALINGSÅS HK
MÅNDAG 16 SEPTEMBER 20.00
SÄNDS PÅ C MORE

Önnereds HK fick en tung start på Handbollsligan. Premiärmatchen borta mot IFK Skövde slutade i förlustsiffror 25–33. När Handbollsligan når lagkaptenen Viktor Rhodin ett dygn inför hemmapremiären mot Alingsås HK vet han vad som måste bli bättre prestationsmässigt.

– Vi hade en del perioder där vi slarvade, och dår går det alldeles för fort i omställningarna bakåt. Vi måste hålla upp anfallsspelet lite bättre. Om Skövde kontrar mycket så kontrar Alingsås ännu mer. Vi måste ta bort slarvet i anfallsspelet helt, menar Rhodin.

Viktor Rhodin är ny lagkapten i Önnereds HK inför säsongen. Kaptensbindeln blev ledig efter att mittsexan Rasmus Just la skorna på hyllan i våras.

– Det känns bara roligt. Det tyder på förtroende från klubben och tränaren. Det innebär en lite större roll för mig i laget, fortsätter Rhodin som lämnade IK Sävehof för bara ett drygt år sedan.

Hur nöjd var du med fjolårssäsongen och din första tid i ÖHK?
– Lagmässigt var det ett helt okej år. Vi var lite för ojämna och blandade några riktigt bra prestationer med ett par dåliga. Men för att vara nykomling tycker jag det såg bra ut. Vi kvalade oss kvar ganska säkert. För mig själv gick det bara bättre och bättre, eftersom jag fick spela rätt mycket. Det var väldigt roligt.

Ni är varken nykomlingar eller topptippade i Handbollsligan i år. Var i tabellen har ni ställt in siktet?
– Vi vill komma i ingenmansland för att undvika kvalet. Vi ser det som en rimlig målsättning.

Hur ska ni nå det målet?
– Genom att sätta försvarsspelet och kontringsspelet. Vi behöver även få till det offensivt, då vi hade några matcher i fjol där vi inte gjorde särskilt många mål.

2017 när klubben låg i allsvenskan tog Tommy Atterhäll över Önnereds HK som huvudtränare. Under sin debutsäsong tog han tillbaka klubben till Handbollsligan. Förra året slutade man på en elfteplats i tabellen, vilket innebar kval mot Skånela IF. Trots förlust i första matchen hade Önnered inga större problem att säkra kontraktet. Göteborgarna vann kvalserien med 3–1 i matcher.

Hur skulle du beskriva Atterhäll som tränare?
– Han är tydlig med vad han vill. Han kan väldigt mycket handboll, både på individnivå och lagnivå. Han gillar detaljerna i spelet och att diskutera handboll, vilket många i truppen tycker är roligt. Det finns alltid saker man kan prata om i alla situationer.

Önnered möter Alingsås HK i hemmapremiären på måndag kväll. 20:00 är det avkast i ÖHK-hallen.

– En jäkligt rolig match. Vi mötte dem på försäsongen och då förlorade vi. Men i fjol spelade vi lika med dem i sista matchen. Det är ett roligt lag att möta, som spelar med mycket kamp och känslor. Hemma i ”Templet” har vi en stor chans mot dem.

Din tidigare lagkamrat Daniel Blomgren kommer inte till spel på grund av skada. Hur tänker du kring det avbräcket för AHK?
– Det är en väldigt bra handbollsspelare så blir skönt att slippa möta honom. Samtidigt hade det varit roligt att se honom på plan igen. Men spelmässigt är det till vår fördel att han står vid sidan av.

Hur är AHK att möta?
– De är jäkligt tuffa bakåt och springer sedan på allting, som de alltid har gjort. Men jag tycker de har fått ett rätt bra anfallsspel nu också, och är tydliga i det dem gör. Det gäller för oss att följa vår matchplan och göra det mesta av varje situation, avslutar en trots allt förhoppningsfull Rhodin.

OLOF THYRELIUS ERICSON

ÖNNEREDS INLEDANDE MATCHER

6 september: IFK Skövde, 25–33
16 september: Alingsås HK (hemma)
20 september: IK Sävehof (hemma)
24 september: Eskilstuna Guif (borta)
28 september: IF Hallby (borta)