Två dagar till final: Lägeskoll med Linus Persson

Linus Persson gör sin sista match med HK Malmö i finalen. Nästa säsongen väntar utlandsäventyret i Frankrike och Ivry men först vill han skjuta hem ett historiskt SM-guld.

HK Malmö har hela tiden haft ambitioner att utmana om SM-guld. Kan du beskriva lagets utveckling de senaste åren? 

– Det har varit uppåt. Tidigare har vi alltid haft så jäkla mycket problem med skador när slutspelen väl dragit igång, men i år har vi sluppit det. Vi har heller aldrig haft den bredden som vi har nu med två bra spelare på varje position. Det märks att klubben satsat de senaste åren och vill slåss om guldet. Men förut har vi alltid åkt ut i kvartsfinal och inte fått den där extra boosten. 

Hur ska det bli att äntligen få spela SM-final? 

– Det ska bli extremt kul. När vi snackade efter sista matchen mot Alingsås kändes det lite overkligt. Alla går runt med ett leende på läpparna. Det är inte så många i vårt lag som spelat SM-final tidigare, till skillnad från Kristianstad. Att vi kommit hit är coolt för hela föreningen, och jag tycker att vi har en väldigt bra chans att vinna. 

Hur rubbar man Kristianstad? 

– Det är dags att göra det nu. Vi har visat i serien att de kan få problem mot oss. Sedan gillar vi att möta stora spelare. Vi är stora själva och de spelar ett 6-0-försvar som vi fått utdelning på. Det känns bra inför finalen, jag tror att vi kommer att chocka dem lite. 

Nästa blir du utlandsproffs i Paris. Hur skönt hade det varit att få avsluta med SM-guld? 

– När man väl fick chansen att skriva på ett proffskontrakt kan det inte bli bättre att få chansen att avsluta med ett SM-guld i Malmö. Sådana chanser dyker inte upp ofta och nu när den gör det får det kosta lite extra för att vinna. Det hade varit pricken över i:et innan man sticker. Fast å andra sidan missar man Champions League om det händer. Jag får nöja mig med guldet, så får de andra lösa Champions League om vi blir svenska mästare. 

MARCUS HEED

Foto: Bildbyrån