Tuffa uppgiften: Mästaren på bortaplan

Det är tuffast möjliga motstånd som väntar IFK Kristianstad i eftermiddag – regerande Champions League-mästaren Kielce på bortaplan. Kan IFK upprepa bedriften från senast man mötte polackerna?

CHAMPIONS LEAGUE
VS TAURON KIELCE—IFK KRISTIANSTAD
LÖRDAG 1 OKTOBER, 15.30
SÄNDS I VIASAT SPORT & VIAPLAY

Det var i februari som IFK Kristianstad klarade 35–35 hemma mot Kielce efter att Nebojsa Simic räddat den då färske europamästaren Tobias Reichmanns straff i slutsekunderna. Kielce gick sedan och vann hela Champions League efter att ha haft marginalerna på sin sida under slutspelet – uddamålsseger över två möten med Flensburg i kvarten, tvåmålsseger över PSG i semifinalen och uddamålsseger efter förlängning finalen efter att ha hämtat in ett niomålsunderläge under ordinarie matchtids sista kvart.

Mycket är sig likt i Kielce. Talant Dujshebaev är fortfarande tränare och stjärnor som Reichmann, Karol Bielecki, Julen Aguinagalde och Uros Zorman fortsätter att leverera.

Och i IFK Kristianstad? Iman Jamali smällde in åtta av de 35 målen i senaste matchen mot Kielce, Johan Dahlin sex, Fredrik Pettersson fem, Kristian Bjørnsen tre och Christian O’Sullivan två. De har alla försvunnit. Olafur Gudmundsson, som gjorde sju mål i den matchen, är skadad. Bara fyra mål återstår därmed och de gjordes av Jerry Tollbring.

”Efter söndagens förlust har laget haft en bra träningsvecka och kunnat ladda inför den tuffa bortamatchen i Polen. Kristianstad kommer senast från två förluster mot Lugi och Vardar och nu väntar en än tuffare uppgift. Vi hoppas att vi kan likt senast vi mötte Kielce att vi kan skrälla, vi vill ta med oss en god känsla från matchen.”, skriver IFK Kristianstad på sin hemsidan inför matchen som har avkast 15.30.

Kielce vann sin första match i Champions League med 29–24 borta mot vitryska Meshkov Brest, Kristianstad föll i sin första hemma mot makedonska Vardar, 23–28.

Kielce har inlett det polska ligaspelet med fem segrar på fem matcher (+48 i målskillnad), medan Kristianstad har två segrar och en förlust på sina tre inledande matcher i Handbollsligan.

DANIEL VANDOR

Bilden: Philip Henningsson har varit ett stort utropstecken i IFK Kristianstad den här säsongen och gjorde sju mål på åtta skott i Champions League-premiären förra helgen. Foto: Bildbyrån.