Transfernytt: Serbisk målvakt till HIF Karlskrona

HIF Karlskrona har sedan säsongen avslutades sökt efter en målvakt som ska komplettera redan klara Marcus Mattsson.

DETTA ÄR EN NYHET FRÅN HIF KARLSKRONA

I fredags gjorde klubben klart med serbiske Uroš Tomić, senast i norska toppklubben OIF Arendal.

– Väldigt skönt att det är klart. Vi har haft flera målvakter på provspel och är rörande överens om att det är Tomić vi ska satsa på, säger sportgruppens ordförande Niklas Samuelsson.

Tomić beskrivs som en blandning mellan en skandinavisk målvakt och den traditionella balkanstilen. Säkert påverkad av Karlskronabekantingen och tränare i Arendal; Marinko Kurtovic.

– Marinko har bara bra saker att säga om Tomić och om oss i HIF Karlskrona, vilket så klart underlättade för oss båda, fortsätter Niklas Samuelsson.

Uroš Tomić har representerat Serbiska landslaget hela ungdomstiden och bland annat spelat junior-VM 2013. Innan Norge-tiden spelade Tomić i turkiska och serbiska högstaligorna, men det är tiden i Norge som Niklas Samuelsson tycker är särskilt intressant:

– Med ett år i Norge är han redan acklimatiserad till den skandinaviska handbollen och träningen som ser ungefär likadan ut i Sverige som Norge. Det gör förhoppningsvis att startsträckan är kortare än på de målvakter som annars behöver ett halvår för att ställa om till svensk handboll.

Det fanns stort intresse från andra klubbar i Handbollsligan och därför blev det snabba ryck efter provspelet.

– Ja, fler klubbar var intresserade och därför känns det bra att vi kan vara med och konkurrera och möta bud från andra klubbar i ligan. Sen tror jag att intresset för klubben ökar, i och med att det snart står en ny arena på plats, avslutar Niklas Samuelsson.

Kontraktet är skrivet på ett år och Uroš Tomić ansluter till HIF Karlskrona den 1 juli.

Fakta Uroš Tomić:
Längd: 195 cm
Vikt: 96 kg
Född: 1992-08-19

Foto: Torbjörn Sunesson