Transfernytt: Pettersson klar för Malmö

HK Malmö välkomnar Nils Pettersson till spel med klubben.

DETTA ÄR EN NYHET FRÅN HK MALMÖ

Nils Pettersson är vänstersexa och kommer närmast från spel i Hammarby IF, där han spelat sedan 2009. Nisse, som han kallas, är född 1991 och en stor profil hos Hammarbys trogna fans.

– Det här känns väldigt spännande! Jag har fått ett gott intryck av klubben när jag pratat med Stian och Jörgen och ser fram emot att komma till Malmö. Jag ser fram emot många roliga matcher i såväl Handbollsligan som Europacupen, säger Nisse Pettersson

Stian Tönnesen, HK Malmös tränare, är naturligtvis nöjd över att Nisse ansluter till truppen.

– Givetvis är jag det. Vi får in en väldigt komplett spelare och jag tror detta kommer att bli väldigt bra. Tillsammans med Simon Nyberg har vi ett utomordentligt par på vänstersex. Nisse är säker i läget och har ett bra register. Då han även är bra defensivt ser jag detta som en väldigt bra värvning.

– Är Stian nöjd så är jag nöjd, konstaterar ordförande Jörgen Rasmusson glatt.

– Även jag tycker att det ser väldigt bra ut på kanten med Nisses namnteckning för spel i Malmö. Nu tycker jag att vi har en trupp som är precis lika bra som den vi hade den gångna säsongen och det är faktiskt så att man redan nu längtar till premiären av nästa säsong.

Nils Pettersson är 187 cm och har en matchvikt på ca 90 kg. Han har Sannadals SK som moderklubb.

Foto: Bildbyrån