Transfernytt: Gustav Skagerling klar för Alingsås HK

Han är en av de stora anledningarna till att Tyresö Handboll ligger på en kvalplats till Handbollsligan. Oavsett utgång där kommer målvakten Gustav Skagerling spela i landets högsta serie till hösten. 24-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Alingsås HK.
– Jag hoppas och tror att det här är rätt steg för mig och att jag tillsammans med laget kommer att utvecklas, säger Skagerling.

DENNA TEXT ÄR ETT PRESSMEDDELANDE FRÅN ALINGSÅS HK

För två år sedan värvade Alingsås HK den Tyresöfostrade målvakten Rickard Frisk, ett drag som blev lyckat då Frisk redan under sin första säsong i AHK blev uttagen i elitseriens All star team. Till nästa säsong kommer Frisk att dela på målvaktssysslan med en gammal bekant, den två månader yngre Gustav Skagerling.

– Jag och Rickard spelade ihop från det att vi började spela handboll tills han flyttade till Caperiotumba och sedan vidare till Alingsås. Vi är även väldigt bra kompisar utanför banan så det är klart att det här kommer att bli väldigt speciellt och roligt, säger Skagerling, som har imponerat i årets allsvenska.

Tyresö Handboll, som han spelat för hela karriären med undantag av en sexmånadssejour i norska Drammen 2016, ligger för tillfället på en kvalplats till Handbollsligan och Skagerling är en av de största anledningarna till det. De senaste två veckorna har han varit med och besegrat både serieledaren OV Helsingborg och tvåan Önnereds HK, båda på bortaplan.

– Jag valde Alingsås HK för att klubben har höga ambitioner och fina träningsmöjligheter. AHK spelar en handboll som jag gillar och som jag tror jag kan bidra till. Valet blev inte svårare av att jag fick ett mycket trevligt och professionellt bemötande av alla runt Alingsås HK. Jag hoppas och tror att det här är rätt steg för mig och att jag tillsammans med laget kommer att utvecklas, säger Gustav Skagerling.

En av Skagerlings stora kvaliteter som målvakt är tekniken, spelsinnet och det snabba igångsättandet av spelet, egenskaper som kommer väl till pass i AHK.

– Återigen har våra blickar vänt sig mot Stockholm när det gäller målvakt. Gustav har gjort det bra under några år men det är först nu som vi fick möjlighet att värva honom till västkusten. Han är en mycket bra målvakt med bra teknik som har en stor utvecklingspotential. Dessutom så är hans utkast av hög klass. Vi hoppas att Gustav tar nästa kliv hos oss och vi hälsar ännu en stockholmare varmt välkommen till Alingsås, säger tränaren Mikael Franzén.

Per Johansson, team manager i Alingsås HK:

– Alingsås HK känner sig mycket nöjda med att ha rekryterat allsvenskans bäste målvakt. Gustav har egenskaper som handbollsspelare som vi tror kommer att komma fullt till sin rätt i AHK. Gustav har också gjort ett fint och moget intryck i de diskussioner vi haft med honom. Vi hälsar honom varmt välkommen till vår verksamhet.

FAKTA

Namn: Gustav Skagerling
Född: 22 februari 1992
Position: Målvakt
Längd/vikt: 186 cm/93 kg
Moderklubb: Tyresö Handboll
Aktuell: Har skrivit kontrakt med Alingsås HK för säsongerna 2017/18 och 2018/19

Bilden: Alingsås HK:s nya målvakt till nästa säsong, Gustav Skagerling, flankerad av tränaren Mikael Franzén och team managern Per Johansson. Foto: Alingsås HK.