Transfernytt: Florander till OV Helsingborg

OV Helsingborg rustar för Handbollsligan med ytterligare ett starkt nyförvärv. Den 23-åriga högernian David Florander har valt att fortsätta sin handbollskarriär de kommande 2 säsongerna i OV Helsingborg. Trots sin ringa ålder har David Florander redan hunnit spela 5 år i Sveriges högsta liga med Sävehof och Ricoh.

DENNA TEXT ÄR ETT PRESSMEDDELANDE FRÅN OV HELSINGBORG

Innevarande säsongen har David gjort 105 spelmål i klubben Ricoh och visat goda kvalitéer i sitt försvarsspel. David har även över 50 spelade U21/J -landskamper i sin meritlista och parallellt med sin satsning på en handbollskarriär har David inlett studier till civilekonom.

– Vi är glada att kunna presentera ytterligare ett nyförvärv med stor rutin från handbollsligan. Med ett flertal säsonger i Sävehof och Ricoh är David ett välkänt namn i handbollsligan. Med ett UEM-silver har David även viss internationell erfarenhet. David är en tvåvägsspelare som kommer tillföra spets i såväl anfallsspel som försvarsspel, säger Filip Karlsson, sportchef OV Herr.

– Det är väldigt glädjande att OV är ett attraktivt alternativ för spelare som är på uppgång i karriären. I OV återförenas David med Niklas Kraft, Johan Lundgren och Jonatan Wilthorn som samtliga har spelat tillsammans i U-landslaget, avslutar Filip Karlsson, sportchef OV Herr.

– Det känns kul att få vara med i OV:s satsning mot att etablera sig i Handbollsligan, ser fram emot att ansluta till övriga truppen och det skall bli spännande att se vad vi som lag kan uträtta kommande säsong, säger David Florander.

– OV har ett gött gäng, en stark organisation runt truppen och bra stöttning från staden vilket skapar en bra miljö för spelare att utvecklas i, avslutar David.

Foto: Bildbyrån