Transfernytt: David Svensson byter RP mpt OV

Med 130 mål hjälpte David Svensson sitt RP Linköping till säker mark i allsvenskan och hans 9:e plats i totala skytteligan vittnar om att han är en stabil och säker högerskytt. I kamp med flera elitserielag och allsvenska klubbar har OV dragit det längsta strået och klubben är därför glad att David väljer att fortsätta sin handbollskarriär i OV Helsingborg. Ett signerat 2-årskontrakt höjer kvalitén på H9-positionen och medför att tappet av Niklas Närenborn inte känns lika stort.

DENNA TEXT ÄR ETT PRESSMEDDELANDE FRÅN OV HELSINGBORG

– David är en ung och ambitiös skytt som kommer att passa väl in i vårt lag. 24-åringen har haft Ulf ”Tubbi” Sivertssons adept Patrik Olsson som tränare i RP som spelar ett liknande spel som OV vilket förhoppningsvis förenklar ingången i laget,” säger Filip Karlsson, sportchef OV Herr

–Vi fortsätter också på den inslagna vägen att försöka hitta yngre förmågor som inte helt slagit igenom utan har lite kvar att utveckla, förhoppningsvis i OV Helsingborgs positiva miljö. David flyttar ner till Helsingborg under tidiga sommaren och fortsätter sitt sista studieår på Campus/Lunds universitet där han läser till civilekonom, fortsätter Filip Karlsson.

– Det ska bli spännande att följa David i Handbollsligan och vi hoppas att han tar nästa steg i sin utveckling med OV-emblemet på bröstet #grönthjärta. David ger ett oerhört ambitiöst intryck och han har höga mål med sin handboll vilket vi värdesätter mycket, avslutar Filip Karlsson, sportchef OV Herr.

– OV Helsingborg var det alternativ som kändes bäst. Jag tror på föreningen i stort och ser fram emot att lära känna spelarna och alla som jobbar runt laget, säger David Svensson.

– Det blir ett snäpp upp i seriesystemet även för mig vilket kommer kräva mer på och utanför plan, en riktigt rolig utmaning, avslutar David.

Foto: Bildbyrån