Succé för Försäsongens Mästare

Upptaktsträffen och premiären närmar sig. Och klubbarnas profiler har redan börjat att tävla mot varandra – i nya programserien Försäsongens mästare.
– 
Handbollsligan är första svenska rättighet med att göra den här typen av innehåll på det här sättet, säger Joel Ek.

Försäsongens Mästare har varit en snackis senaste veckorna. De två första avsnitten har synts på Handbollsligans nya facebooksida, klubbarnas egna kanaler, programseriens egen Youtube-kanal – men även externa medier som Aftonbladet, Handbollskanalen, Ystads Allehanda, Blekinge Läns Tidning, Sydöstran och Kristianstadbladet.

– Avsnitten har visats på otroligt många olika plattformar och reaktionerna från tittarna har varit väldigt positiva. Serien verkar tilltala de flesta åldrar och både killar och tjejer. Framför allt har vi märkt att det som intresserar är att se hur spelarna från det egna laget presterar och hur de står sig mot övriga klubbar, säger Joel Ek, vd på aktiveringsbyrån StoryPlay som stått för idé och produktion.

Upplägget är att två profiler från alla 14 Handbollsliganklubbar tävlar mot varandra i två grenar per avsnitt under ledning av programledaren Matilda Boson. Hittills har spelarna tävlat i snabbhet och spänst, prickskytte och speedshooting.

– Självklart minimerade vi skaderisken för spelarna, även om några av dem ville att grenarna skulle vara ännu mer fysiska. Jag minns att vissa spelare sa: ”Kan vi inte få ta i allt vi kan i någon gren? Typ en brottningsmatch eller liknande”. Annars tyckte nog alla spelare att det var en rolig inspelningsdag på Bosön och en professionell produktion. Mycket tack vare ett grymt bra jobb av spelare, funktionärer och produktionspersonal. Jag hoppas att vi kan ta konceptet vidare och göra det igen i framtiden med både herrar och damerna, säger Joel Ek.

Varje måndag klockan 8.00 fram till Handbollsliganpremiären 13 september släpps ett nytt avsnitt av Försäsongens Mästare på Handbollsligans nya facebooksida.