SHE ska bli Nordens bästa damliga

Precis som herrarnas högstadivision har damernas fått ett nytt namn. Vår syskonliga blir Svensk HandbollsElit – SHE. Under fem rubriker förklaras varför.

Bakgrund

Handboll är en äkta sport. Den är tuff, hård och rättvis. Den är älskad av folket och en del av svensk idrottshistoria. Men vi lever idag i en verklighet där upplevelser och utbud haglar över vår målgrupp. Att sticka ut i mängden som sportliga och locka till sig följare är svårare än någonsin. Det ställer höga krav.

En stark liga bygger starka klubbar

För att nå framgång måste man därför ibland uppdatera sig själv som organisation. En viktig del i det förändringsarbete som vi nu genomför är att skapa ett starkt varumärke för att göra vår sport mer attraktiv och intressant. Målet är att alla klubbar ska ha en gemensam vision om ligan och en gemensam bild om hur vi ska nå vårt mål. Det nya varumärket ska även ligga till grund för vår ansträngning att lyfta publikupplevelsen till nya nivåer.

SHE

Som ett grundläggande led i varumärkesarbetet byter ligan namn från och med säsongen 16/17 till Svensk HandbollsElit – SHE. Logotypen består av de tre bokstäverna som i tal kan bokstaveras var och en för sig (S H E), och samtidigt rent kommunikativt stå för så mycket mer än förkortningen i sig. SHE påminner om att det är högsta ligan för damer inom handboll, varje gång man läser eller hör namnet.

Nordens bästa damliga

Vi vill ligga i framkant och skapa en upplevelse som publiken väljer att ta del av på grund av stämningen, spänningen och de schysstaste kamperna. Vi ska bli nordens bästa damliga. Inom SHE är alla klubbar överens om vikten av att arbeta och agera mer affärsmässigt.

Manifest

SHE annons

Mer information om implementeringen av det nya varumärket och vårt nya varumärke kommer fortlöpande. Om du har några frågor hör gärna av dig till Anna Larsson, 073 366 6696