Simon Möller: ”Vi ska ta revansch”

Säsongen 2022–23 har Simon Möller hunnit med att vinna målvaktsligan i grundserien, förlänga kontraktet med Sävehof och vara med på landslagssamling. Nu laddar den 22-åriga målvakten för SM-semifinal mot Ystads IF – och han gör det med målsättningen klar för sig:

– Vi ska ta revansch, säger han inför det första mötet.

IK SÄVEHOF–YSTADS IF
TORSDAG 4 MAJ 19.00
SÄNDS PÅ CMORE OCH SPORTKANALEN

Efter debuten i herrlaget 2017 har Möller fått mer och mer förtroende, men inte förrän i höstas har han varit förstavalet mellan Sävehofs stolpar. Denna säsong, hans sjätte, kom så chansen – och som Simon Möller svarade upp. Han toppade statistiken vad gäller både räddningar och räddningsprocent bland de ordinarie målvakterna, och i MEP-kolumnen var han helt överlägsen.

Huvudpersonen själv menar att flera saker ligger bakom hans fina säsong, bland annat mentala delar som funkat bra – men viktigast av allt – att han fått en mer tongivande plats i laget.

– Till att börja med fick jag en betydligt större roll i år där “Micke” bara öste förtroende och speltid över mig redan från början och sa att “du är min förstamålvakt i år”, vilket var första gången sedan a-pojk. Jag har också en fantastisk målvaktstränare som jag fått jobba med i tre år, Daniel Larsson.

För Sävehofs del har de senaste tre veckorna inneburit lite blandade sysslor, då laget haft spelledigt efter att Guif besegrats med 3-0 i kvartsfinalspelet.

– Först fick fyra dagar ledigt, lite tid ifrån varandra. Det var ganska skönt att tänka på något annat än handboll! Sen har det varit ganska tuff träning under tiden och några har spelat med landslag. Vi har ändå försökt att smyga in lite matchförberedande, men inte för mycket. Det är en fälla man kan gå i, att man börjar ladda för tidigt för match, berättar Simon Möller.

Den unga målvakten är en av de spelarna som fick chansen till landslagsspel, då han i förra veckan var med på a-landslagets samling i Kristianstad tillsammans med brodern Felix.

– Det var otroligt roligt, verkligen. Väldigt lärorikt och häftigt. Det var lite surrealistiskt, det var de spelarna man sett på tv och sett upp till, säger han.

De båda bröderna förlängde också sina kontrakt med Sävehof under vintern, något som föll sig naturligt för storebror Simon.

– I slutändan var det ett ganska enkelt beslut. Jag är inte riktigt redo att lämna Sävehof än och i den nya rollen jag har så trivs jag väldigt bra och kan utvecklas väldigt mycket.

Nu riktas alltså blickarna mot ett semifinalmöte med Ystads IF – den regerande svenska mästaren som också slog ut Sävehof i just semin 2022. I årets grundserie var det emellertid Sävehof som vann båda de tuffa drabbningarna.

– Jag känner egentligen att vi är sämre än Ystad i båda matcherna, men är skarpa sista fem-tio minuterna i båda mötena, säger Simon Möller och resonerar vidare kring det som väntar:

– Det kommer handla om otroligt små marginaler, som så ofta när två så jämna och bra lag möts. Försten till tre kommer att avgöras på små grejer, så man måste vara bra förberedd och inte lämna något åt slumpen. Laget som är bäst förberett och får ut mest av det de vill kommer nog vinna.

Och visst ser målvaktsesset fram emot matchserien.

– Det är alltid roligt att möta Ystad och jag känner att vi är jämna. De har pressen på sig som regerande mästare, och vi ska ta revansch!

JONATHAN TEDEBORG

Spelschema:

Torsdag 4 maj, 19.00: Sävehof–Ystad
Måndag 8 maj, 19.00: Ystad–Sävehof
Torsdag 11 maj, 19.00: Sävehof–Ystad
Ev. söndag 14 maj, 16.15: Ystad–Sävehof
Ev. tisdag 16 maj, 19.00: Sävehof–Ystad

Foto: Bildbyrån