Sävehof nära ny SM-final

De regerande svenska mästarna IK Sävehof står med ena foten i SM-final. Partillelaget leder med 2–0 i matcher i semifinalserien mot Skuru IK.

Tisdagens drabbning i Nacka Bollhall blev både jämn och sevärd. Hemmalaget Skuru inledde piggast och gick ut i paus i ledning. 11–8 löd halvtidsresultatet.

Men precis som i lördags, då Sävehof vände och vann hemma i Partille, var de gulsvarta spelarna bäst i andra halvlek. Ett skarpare skytte från bland annat Frida Rosell (sex mål), kombinerat med ett riktigt bra försvar- och målvaktsspel, fick Skuru på fall för andra matchen i rad.

Den före detta Skuru-spelaren Rosell blev målbäst i Sävehof.

– En väldigt fartfylld match. Det var fram och tillbaka med utgrupperade försvar och rörelse hit och dit, kommenterade Rosell som fortsatte:

– Första halvlek sköt vi lite där Skurus målvakt ville att vi skulle skjuta. Vi utnyttjade deras svaga punkter lite bättre i andra halvlek. Det kändes som allt allting bara släppte då.

En av planens giganter var Sävehofs målvakt Johanna Bundsen. Totalt noterades Bundsen för 15 räddningar.

25–27 skrevs slutresultatet i Nacka. Segern var Sävehofs sjätte i ordningen över Skuru den här säsongen. Semifinalserien lagen emellan kan avgöras nästa vecka på tisdag, då match 3:5 spelas i Partille Arena. Vid hemmaseger är Sävehofs damer klara för sin andra raka SM-final.

SKURU IK–IK SÄVEHOF 25–27 (11–8)

Målskyttar, Skuru: Alexandra Bjärrenholt 6, Clara Petersson Bergsten 4, Elizabeth Collado 4, Amelia Lundbäck 3, Felicia Palm Robertsson 2, Isabel van Kerkvoorde 2, Rikke Dahl Nielsen 2, Jennifer Johansson 2.

Målskyttar, Sävehof: Frida Rosell 6, Nina Koppang 5, Thea Blomst 4, Johanna Forsberg 3, Carmen Martin 3, Mai Kragballe Nielsen 2, Olivia Mellegård 2.