Simon Jeppsson: ”Vem vill inte spela i landslaget?”

Senast IFK Kristianstad förlorade en match mot svenskt motstånd dundrade Simon Jeppsson in sju mål.  I kväll – ett halvår senare – ser LUGI:s storskytt gärna en repris på den matchen.

– Det finns ett förflutet mellan LUGI och Kristianstad så det betyder lite mer än ett vanligt Skånederby, säger Jeppsson.

Du nämns som en av de stora profilerna i Handbollsligan den här säsongen. Bland annat fick du en plats som vänsternia (lika många röster som Felix Claar, Alingsås) när tränarna på förhand tog ut sitt All Star Team. Vad säger du själv om din kommande säsong, som profil och kanske framtida landslagsman?

– Rent fysiskt är jag nog i min bästa form någonsin. Och även handbollsmässigt känns det bra på alla sätt, jag trivs väldigt bra i LUGI och känner att jag utvecklas hela tiden. Så allting är på väg åt rätt håll. Vad det gäller landslaget är det klart att jag har tänkt på det, vem vill inte spela där liksom. Men samtidigt är det inte upp till mig utan det är bara att spela så bra man kan i LUGI så får vi se vad som händer i framtiden.

Du gjorde hela sju mål när ni slog Kristianstad i februari. Hur viktigt blir ditt skytte den här gången?

– Klart att det kan bli viktigt, men samtidigt är det många faktorer som har stor betydelse. Försvarsspelet och målvaktsspelet är också viktigt så vi kan få lite enkla mål. Men det har hänt mycket i båda lagen sedan vi slog dem senast, så det är svårt att säga vad det blir för typ av match.

I premiärsegern mot Ystads IF spelade ni sju mot sex med stor framgång. Hur ser du på den spelformen?

– För det första var det riktigt skönt att vinna premiären, det har gjort hela veckan nu inför matchen mot Kristianstad. Vi började träna på sju mot sex direkt när vi körde igång efter sommaren och det har faktiskt fungerat ganska bra. Vi kommer till fina lägen och gör en del mål på det. Nu släppte vi kanske ett par mål för mycket i tom kasse senast, men så länge vi går plus på det är det bara att fortsätta. Jag tror att fler lag kommer börja använda sig av det framöver för det kan ge bra utdelning.

Ni gjorde en bra grundserie förra säsongen men försvann sedan redan i kvartsfinal mot Sävehof. Har ni pratat något om hur ni ska kunna gå längre i ett slutspel till våren?

– Vi har en målsättning inom gruppen, men jag tycker det är svårt att redan nu gå ut och säga att vi ska till semifinal eller final. Det är så långt fram i tiden och det kan hända mycket på vägen dit, och vi vet inte ens om vi kommer till slutspel än. Men självklart vill vi ta oss så långt som möjligt och vi går ut till varje match för att vinna.

IFK Kristianstad har plockat till sig en rad duktiga spelare från andra klubbar de senaste åren. Är det så att du fått en förfrågan därifrån också?

– Nej, aldrig. Och jag har det väldigt bra här i LUGI.

I Lugis premiär saknades den meriterade duon Jakob Wickman-Modigh och Hampus Jildenbäck. Enligt Johan Jeppsson är de båda högst osäkra till spel även mot IFK Kristianstad.

JONAS MÖKANDER

LUGI HF:s seriematcher sedan senaste mötet med IFK Kristianstad:
Facit: Åtta matcher, sju segrar
4/3: HIF Karlskrona (b), 30–27
9/3: Alingsås HK (h), 25–22
13/3: Redbergslids IK (b), 26–17
16/3: Hammarby IF (h), 32–28
20/3: HK Aranäs (b), 37–24
24/3: HK Malmö (h), 26–22
2/4: HK Drott Halmstad (b), 30–31
13/9: Ystads IF (b), 22–20

IFK Kristianstads seriematcher sedan senaste mötet med LUGI HF:
Facit: Nio matcher, nio segrar
2/3: Ricoh HK (h), 27–22
9/3: IK Sävehof (b), 27–26
12/3: HIF Karlskrona (h), 34–22
16/3: Redbergslids IK (b), 30–27
19/3: Eskilstuna Guif (h), 32–23
24/3: HK Aranäs (h), 36–18
2/4: Alingsås HK (b), 28–27
13/9: HK Aranäs (b), 26–22
16/9: Ystads IF (h), 30–25