SÄKRA stöttar samhällsinitiativ inom svensk handboll

SÄKRA går in som huvudpartner till Svensk Elithandbolls initiativ #viställerupp. Det är en del av förmedlarens långsiktiga samhällsengagemang. Samarbetet inleds denna säsong och löper under tre år. 

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som elitklubbarna inom dam- och herrhandbollen, SHE och Handbollsligan, genomför. Manifestationen startades 2019 och bygger på tre kärnområden – hälsa, integration och inkludering. Med fler nationella partners till initiativet vill man nu skala upp satsningen ytterligare.

– Manifestationen #viställerupp är ett sätt att kommunicera de positiva värden som handbollen står för – en handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen. Sedan starten har klubbarna bland annat introducerat handboll för personer med funktionsvariationer och genomfört ett stort antal aktiviteter på skolor runt om i landet. Att ha med sig Säkra som partner i det arbetet betyder att vi kan göra ännu mer för våra barn och ungdomar, säger Peter Gentzel, vd vid Svensk Elithandboll. 

– Att ta ett aktivt samhällsansvar är en del av Säkras värdegrunder som bygger på engagemang, kvalitet och omtanke. Vi vet hur viktig idrotten är för att våra barn och unga ska må bra och få känna samhörighet. Jag är jätteglad att vi kan vara med och bidra i detta viktiga arbete, säger Eva Pantzar Waage, vd och koncernchef vid Säkra. 

Utöver det nationella partnerskapet med Svensk Elithandboll engagerar sig Säkra i en stor mängd lokala föreningar och klubbar runt om i landet. Dessutom är man ett partnerföretag till organisationen Hand-in-hand, en ideell organisation som arbetar med hållbar fattigdomsbekämpning via entreprenörskap i tredje världen.