Så blir Handbollsligan enligt spelarna

Nu släpps “Handbollssnack”, rapporten som lyfter fram spelarnas egna tankar inför kommande säsong av Handbollsligan. Här svarar herrarna på vem som väntas bli säsongens bästa målskytt, vilket lag som är mest överskattat och mycket, mycket mer.

– Intresset för våra svenska handbollstalanger växer, men det är ofta experter som gör utlåtande inför kommande säsong. Genom att låta spelarna säga sitt bidrar vi med ytterligare en dimension till sporten. Ja, vi låter fansen komma närmare våra stjärnor, säger Peter Gentzel, VD på Svensk Elithandboll.

Samtidigt är det en unik möjlighet för spelarna att uttrycka sina egna åsikter och dela med sig av kittlande perspektiv som bara de kan veta.

– Det finns olika sätt att se på handboll och på oss spelare. Åskådarna har en synvinkel, journalisterna en och våra tränare en annan. Det hör inte till vanligheterna att man faktiskt får spelarnas perspektiv. Utåt sett kanske det är en spelare som får alla rubriker men i själva verket är det en doldis som är absolut tuffast att möta. I Handbollssnack är det vi spelare som dömer och det tror jag är både roligt och intressant för alla handbollsintresserade säger Hammarbys trotjänare Martin Dolk, framröstad till säsongens skyttekung.

Handbollssnack är ett gemensamt initiativ av Svensk Handboll och sponsorn ATG. Rapporten bygger på svar från en digital enkätundersökning där spelarna svarat på 14 frågor om kommande säsong. Syftet är att ge en mer nyanserad bild än den experterna ger. och en motsvarande rapport har gjorts bland damerna i SHE.

– Som sponsor till svensk Handboll vill atg såklart bidra till att öka engagemanget kring sporten. Med Handbollssnack bjuder vi på något extra, spelarnas perspektiv, vi hoppas att det kan bidra till att fler fastnar för sporten, säger Martina Olsson, Commercial PR Manager på ATG.

Highlights ur undersökningen

  • Elias Ellefsen á Skipagøtu framröstad till ligans mest värdefulla spelare och nästa utlandsproffs.
  • IFK Kristianstad förutspås ta hem SM guldet.
  • HK Aranäs anses vara det lag som kommer åka ut direkt.

Om undersökningen
Respondenterna i undersökningen är spelare över 18 år i Handbollsligan 2022. Svaren samlades in mellan 1 och 15 augusti 2022. Totalt svarade 143 spelare på undersökningen.

Relaterad media: ATG_Handbollssnack_Handbollsligan_22_23_

Foto: Bildbyrån