Rasmus Thorbjörnsson: ”Målet är att bli proffs”

På söndag avslutas den åttonde omgången med härligt lokalmöte mellan Kungsbackas HK Aranäs och Partilles IK Sävehof. Vi tog ett snack med hemmalagets Rasmus Thorbjörnsson.
– Det klart det blir speciellt. Man vill alltid vinna mot Sävehof, säger högerkanten.

HK ARANÄS–IK SÄVEHOF
SÖNDAG 25 OKTOBER 16.00
SÄNDS PÅ CMORE

Med fem pinnar på sju matcher är nykomlingarna HK Aranäs försiktigt nöjda. Enligt högersexan Rasmus Thorbjörnsson som leder den interna skytteligan är det godkänt men inte mycket mer.

– Det är väl vad vi hade förväntat oss. Men vi har haft chansen på fler poäng. Sist mot Varberg var vi dock inte alls bra. Vi slarvade hela tiden och bjöd på tekniska fel.

Vad sade ni till varandra efter förlusten?

– Att det här funkar inte i högstaligan. Då vinner man inga matcher mot något lag.

23-årige Rasmus Thorbjörnsson har spelat för Aranäs sedan 2015 då han lämnade Alingsås HK. För drygt två år sedan var han med när Aranäs åkte ner från Handbollsligan.

– Det var jättetungt. Det var första gången jag var med om det. Men vi kämpade oss upp igen.

Hur viktigt är det för föreningen att undvika samma öde i år?

– Superviktigt. Både för alla spelare och klubben. Det satsas med ny arena som står klar strax efter årsskiftet. Det är viktigt att vi håller oss kvar för att få hit mer ungdomar och spelare.

Du leder både den interna skytteligan och MEP-ligan. Är du nöjd själv med säsongsinledningen?

– Ja, det är jag. Jag får ta mycket ansvar vilket jag trivs med. Sen kunde det gått bättre såklart. Lagen tar bort mig lite.

Kan du utveckla?

– Dem har väl kollat på video och sett att jag gör mycket mål. Då testar de att släppa någon annan på högernio istället för mig på kanten.

Under din tid i Alingsås spelade du Champions League mot världslag som Flensburg och Barcelona. Hur lärorikt var den perioden för dig?

– Väldigt lärorik. Det var inte tanken att jag skulle spela med A-laget då men Andreas Flodman skadade sig. Det var speciellt att möta världseliten.

Vad är din ambition med handbollskarriären?

– Jag vill bli proffs. Det är mitt mål. Antingen komma utomlands eller spela i ett topplag i Handbollsligan. Att kunna leva på det.

Känns proffslivet långt borta?

– Nej, fortsätter så som jag har gjort kommer det förhoppningsvis. Men det är tillfälligheter också.

På söndag har Aranäs chans att klättra i tabellen då man välkomnar Sävehof till Kungsbacka Ishall. En match att se fram emot för Thorbjörnsson och kompani.

– Det klart det blir speciellt. Man vill alltid vinna mot Sävehof, fortsätter IK Baltichov-fostrade Thorbjörnsson.

Vad kan vi förvänta oss för typ av match?

– Jag tror den blir jämn och ganska tuff. Derbyaktig. Vi vill upp i nivå jämfört med förra matchen och ska försöka kontra lite. Det blir väldigt kul.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Foto: Bildbyrån